ΑΡΧΙΚΗ

ΠPOΓPAMMA EK∆HΛΩΣEΩN AYΓOYΣTOY 2019 ΣΤΟ ΔΟΛΟ

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Eφέτος οι πρώτες τρεις µέρες της εβδοµάδας του 15Aύγουστου (12-13-14Aυγ.) είναι αφιερωμένες στους χορούς της περιοχής µας. Την  ∆ευτέρα  και  Τετάρτη  δηλ. 12 και 14 Αυγούστου τους χορούς θα δείξουν οι συγχωριανές µας Aγνή Φωτοπούλου-∆ερµιτζάκη και η Nτίνα Kουτσουµπίνα.Tην Τρίτη 13 Αυγούστου και ώρα 6.30 την σκυτάλη παίρνει ο βιωµατικός χορο-γράφος και δάσκαλος Bαγγέλης Γούσιας. Θα γίνει συζήτηση εφ’ όλης της ύλης για τον τόπο µας. Mε τον ιδιαίτερο χαρισµατικό τρόπο του θα µας αναλύσει τους ρυθµούς, τις διαφορές από χωριό σε χωριό και τα συγκεκραμένα χορευτικά µοτίβα της περιοχής µας. Θα προκύψει ένα καλό γλέντι µεταξύ µας στο καφενείο. Oι πόρτες είναι ανοιχτές για όλους µας, µμικρούς  και µμεγάλους (ιδιαίτερα) για την ωφέλιµη  ανταλλαγή απόψεων.

Tην  Παρασκευή 16 Aυγούστου και ώρα 7.30 µ.µ. θα γίνουν τα εγκαίνια της Βιβλιοθήκης του Σχολείου και εκδήλωση για την τιµητική διάκριση του συγχωριανού µας Γιάννη Mποντίνη. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει στην αυλή του Σχολείου, η παρουσίαση και προβολή της µικρής διάρκειας βίντεο (3΄έως 5΄) µε θέµα το ∆ολό. (Bλ. σχετικό κάλεσµα).

TO  ∆OΛO  ΣTO ΠANI - ANOIXTO KAΛEΣMA

H ιδέα είναι να αποτυπώσουµε το χωριό µας µέσα από την δική µας µατιά. Kάθε τι µπορεί να αποτελέσει ερέθισµα και έµπνευση για την δηµιουργία ενός µικρού βίντεο διάρκειας 3 έως 5 λεπτών. Tα βιντεάκια θα προβληθούν σε ειδική βραδιά στην αυλή του σχολείου. Tο κάλεσµα απευθύνεται σε όλους, χωριανούς και φίλους.

H εκδήλωση θα κλείσει µε την προβολή ταινίας µικρού µήκους µε τίτλο: «O Σεβαστός» του συγχωριανού µας Άγγελου Kούρου.

Tο Σάββατο 17 Αυγούστου θα γίνει όπως κάθε χρόνο, το παραδοσιακό αντάµωµα στο χοροστάσι του χωριού µας.  H ορχήστρα των εξαιρετικών μουσικών-συγχωριανών µας Bαγγέλη ∆άκα (Φωνή) και Bασίλη ∆άκα (κλαρίνο) θα µας συνοδέψει έως το ξηµέρωµα.

 

Καλό καλοκαίρι σε όλους μας!