Skip to content

Dolo.gr

  • Greek
Αρχική arrow Ειδήσεις
Ειδήσεις
Ξαναχτύπησαν πάλι οι ιερόσυλοι στον Κακόλακκο Εκτύπωση E-mail
Για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα δύο μηνών, οι ιερόσυλοι «χτύπησαν» ξανά παραβιάζοντας την πόρτα του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου στον Κακόλακκο. Όπως διαπιστώθηκε, οι δράστες είχαν αφαιρέσει από το τέμπλο μια προθήκη και οκτώ εικόνες ελαιογραφίες σε ξύλο. Οι κάτοικοι εκτιμούν πως η διάρρηξη έγινε τη νύχτα της 13ης Δεκεμβρίου.

Να σημειωθεί ότι κατά το χρονικό διάστημα από 24-10-2015 έως 31-10-2015 άγνωστοι δράστες παραβίασαν την πόρτα στην ίδια εκκλησία και αφαίρεσαν το Ιερό Ευαγγέλιο, μία ξύλινη εικόνα – ελαιογραφία και τρεις υφασμάτινες εικόνες ενώ διέρρηξαν το παγκάρι και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.
Η εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, είναι ιστορική και το ξυλόγλυπτο τέμπλο της είναι αφιέρωμα των Μποτσαραίων, καθώς το χωριό Κακόλακκος επί Τουρκοκρατίας, ήταν το κέντρο των εξορμήσεων του Μάρκου Μπότσαρη από το 1814 ως το 1820.

1867127
 
Ο εορτασμός του Αγ. Νικολάου στο Δολό Εκτύπωση E-mail

Όπως καθιερώθηκε να γίνεται κάθε χρόνο, στις 6 Δεκεμβρίου, γιορτή του Αγίου Νικολάου, στη μνήμη του οποίου είναι αφιερωμένη η εκκλησία του χωριού μας, μέσα σε μια ζεστή εκκλησιαστική ατμόσφαιρα χοροστατούντος του παπά Βασίλη, τελέστηκε η θεία λειτουργία και ακολούθησε αρτοκλασία. Αισθητά ήταν τα αποτελέσματα της πρόσφατης ιεροσυλίας του ναού και ιδιαίτερα  η απουσία των εικόνων και της πολύτιμης υφασμάτινης εικόνας του επιταφίου, η οποία όπως αναφέρεται στη θήκη που την περιείχε:

«Ο Επιτάφιος ούτος Εδωρήθη παρά του εν Οδησσώ μεγατίμου Ευεργέτου κ. Γρηγ. Μαρασλή κατά Φεβρουάριον του 1902 τη επιμελεία Παύλου Μπέτζου. Η δε κορνίζα (θήκη) εγένετο τη συνδρομή των εν Κων/πόλει συμπολιτών (Δολιωτών). Εγκαινιασθείσα δε τη Αγία και Μεγάλη Παρασκευή 12 Απριλίου 1902 . Εφημερεύοντος του εκ Σωπικής Παππά Νικολάου»

 epitafios  parathiro

 Η κενή θήκη του επιταφίου

 Το παραβιασμένο παράθυρο

Ας ελπίσουμε να μην επαναληφθεί άλλη ιεροσυλία, αφού ήδη θωρακίστηκε με σύστημα συναγερμού η εκκλησία. 

Ο πολύ καλός καιρός και ο λαμπερός ήλιος προσήλκυσε πολλούς να καθίσουν στην αυλή του καφενείου, όπου εκτός του εσωτερικού του καφενείου είχαν στρωθεί τραπέζια. Προσφέρθηκε το παραδοσιακό λουκούμι, καφές από τον εορτάζοντα Νικόλα Κούρο, εκλεκτά εδέσματα και γλυκά φτιαγμένα από τις Δολιώτισσες και νόστιμη φασολάδα με γλυκό κρασί προσφορά του Φόρη Κωσταρά. Ήταν μια καλή ευκαιρία για συνάντηση των Δολιωτών, μέσα στη ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε, ανταλλάσοντας σκέψεις και απόψεις για το όμορφο χωριό μας.

ekklhsia 

ag._nikolaos 
 ekso  mesa_1
 mesa_2  ekso_2
 fysi_1  fysi_

 

 
Ψήφισμα της Αδελφότητας Αθηνών Εκτύπωση E-mail
ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ
ΔΟΛΟΥ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
«Ο ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ»
                                       ΨΗΦΙΣΜΑ

Μετά την θλιβερή είδηση του θανάτου του αγαπημένου μας 

                    Χριστόφορου Μούστου

Το Δ. Σ. της Αδελφότητας Δολού αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

Να συλλυπηθεί τους οικείους του, 

Να καταθέση στεφάνι και να παρευρεθεί στη νεκρώσιμη ακολουθία.

Να δημοσιεύσει το ψήφισμα στην εφημερίδα «Δολιώτικα».

   

                                        Για το Διοικητικό Συμβούλιο                                                                      Ο Πρόεδρος                                                              Η Γραμματέας

 Φοίβος Επ. Κουβαράς                                              Ελένη Καλαγκιά

 
Φθινοπωρινό Δολό ! Εκτύπωση E-mail
foto_1 
 foto_2
 foto_3
Θωρακίστηκε πλέον η εκκλησία μας. Τοποθετήθηκε σύστημα συναγερμού στην εκκλησία μας, προκειμένου να αποτραπούν νέες διαρρήξεις από επίδοξους δράστες. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι νεότερο από τις έρευνες της αστυνομίας, για την προηγούμενη διάρρηξη.
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 73 - 81 από 368

Ημερολόγιο

Τρίτη
22
Αυγούστου
Αγαθονίκου, Ανθούσης μάρτυρος, Αθανασίου οσίου

Χρήστες

Έχουμε 1 επισκέπτη online