Skip to content

Dolo.gr

  • Greek
Αρχική arrow Ειδήσεις
Ειδήσεις
ΔΟΛΙΩΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ 2015 Εκτύπωση E-mail
Μια πολύ όμορφη βραδιά πραγματοποιήθηκε την Κυριακή  το βράδυ στις 17 Αυγούστου 2015 στο πανέμορφο χωριό μας το Δολό. Πιο συγκεκριμένα, οι Δολιώτες διοργάνωσαν, όπως κάθε χρόνο, το ετήσιο «ΔΟΛΙΩΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ», που θεωρείται η πιο σημαντική εκδήλωση της χρονιάς.
Ένα αντάμωμα που βοηθά στην διατήρηση της παράδοσης αλλά και στην σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των Δολιωτών. Το πολιτιστικό αυτό γεγονός είναι αφιερωμένο στην παράδοση και τον πολιτισμό μας, στις ρίζες που μας κρατούν δεμένους με τον τόπο μας. Αντάμωσαν χωριανοί και φίλοι του Δολού. Βρέθηκαν εκεί για να ξαναθυμηθούν τα παλιά, αντάμωσαν με φίλους και γνωστούς, ξανάφεραν στη μνήμη τους τα παιδικά τους χρόνια.
Η εκδήλωση είναι φορτωμένη με βιώματα μιας άλλης εποχής. Φίλοι και συγγενείς συναντήθηκαν μετά από καιρό και πάρα πολλά χρόνια. Άνθρωποι που έφυγαν μικροί από το χωριό, ξαναγύρισαν στα πάτρια χώματά τους, εκεί που έκαναν τα πρώτα τους βήματα και συνάντησαν αγαπημένα τους πρόσωπα. Οι  στιγμές ήταν μοναδικές. Η χαρά και η συγκίνηση περίσσευε.
Με δεδομένο τις δύσκολες συγκυρίες που περνά η πατρίδα μας, η εξακολούθηση αναβίωσης της παράδοσης και πολιτιστικής κληρονομιάς αποτελεί βασική προτεραιότητα πόσο μάλλον όταν σ’ αυτήν την προσπάθεια βγαίνουνε μπροστά τα παιδιά μας το μέλλον αυτού του τόπου. Η νεολαία μας, όπως πάντα, είχε την φροντίδα του τραπεζιού, καθώς και το σερβίρισμα του νοστιμότατου (κατά κοινή ομολογία) παραδοσιακού φαγητού (κρέας με πιλάφι), συνεπικουρούμενη από τους μεγαλύτερους στην προετοιμασία των λοιπών εδεσμάτων.
Σημαντικές εξ άλλου ήταν οι προσφορές σε κτηνοτροφικά προϊόντα, των χωριανών μας Φόρη Κωσταρά και Πάνου Κούρου. Πριν αρχίσει το γλέντι, χαιρετισμούς απεύθυναν ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Αθηνών Φοίβος Κουβαράς και ο Πρόεδρος  του Πολιτιστικού Συλλόγου Δολού Ιωαννίνων Γιάννης Μποντίνης. Ακολούθησε η κλήρωση των τυχερών που κερδίσανε τις προσφορές που χορήγησε ο Δημήτρης Χριστινίδης, γαμπρός της Θάλειας Καρβούνη και αφορούσαν για 10 τυχερούς από δύο διανυκτερεύσεις σε 2κλινο δωμάτιο με πρωινό σε 10 ξενοδοχεία σε Σάμο, Χαλκιδική, Κέρκυρα, Σύβοτα Θεσπρωτίας και Αγρίνιο. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Πωγωνίου Στέλιος Κουκουλάρης, ο παπά Φάνης, καθώς επίσης ο πατέρας Αντώνιος μαζί με τα παιδιά της “Κιβωτού του Κόσμου“, που φιλοξενούνται στην Πωγωνιανή και τα οποία συμμετείχαν ενεργά στο χορό. Ακολούθησε χορός μέχρι τις 7 η ώρα το πρωί, με το εξαίρετο συγκρότημα του Κώστα Βέρδη.
Να σημειώσουμε, κατά γενική ομολογία ντόπιων και ξένων, το φετινό γλέντι ήταν το πιο πετυχημένο από κάθε άλλη φορά. Εξάλλου το μαρτυρούν και τα σχετικά βίντεο που ακολουθούν.

Και του χρόνου!

 trapezi_1
 trapezi_2
 horos
Περισσότερες φωτογραφίες στο  http://dolo-gr.blogspot.gr/

Βίντεο 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , 9 , 10 , 11 , 12 , 13 , 14 , 15 , 16 , 17 , 18 , 19 , 20 , 21 , 22 ,23 , 24 

 

 
Το θεατρικό δρώμενο “Η γυναίκα στην ΟΒΙΡΑ” Εκτύπωση E-mail

10 Χρόνια ‘’ΟΒΙΡΑ

Το θεατρικό δρώμενο “Η γυναίκα στην ΟΒΙΡΑ”

Η θεατρική ομάδα της νεολαίας του Δολού συμπλήρωσε 10 χρόνια προσφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα των εκδηλώσεων του καλοκαιριού στο Δολό, παρουσιάζοντας ένα πάρα πολύ πλούσιο και συνάμα αξιόλογο έργο.Το φετινό πολιτιστικό δρώμενο που παρουσίασε είχε θέμα “Η γυναίκα στην Οβίρα”, με σκηνοθετική επιμέλεια (όπως πάντα) από τον ηθοποιό Βασίλη Παπαλαζάρου και τη συμμετοχή της θεατρικής ομάδας “Οβίρα”. Η παρουσίαση έγινε από τη δημοσιογράφο Αγνή Βραβορίτη και επιμέλεια Βασίλη Χρήστου.Παρουσιάστηκαν τρεις ενότητες με αφορμή αντίστοιχες θεατρικές παραστάσεις, που είχαν παρουσιαστεί τα προηγούμενα χρόνια από τη θεατρική ομάδα. Όπως ανέφερε  ο σκηνοθέτης της παράστασης, η πρώτη ενότητα εμπνευσμένη από τον “Πωγωνήσιο Γάμο” (καλοκαίρι 2009) παρουσιάζει τη γυναίκα που έβγαινε από την εφηβεία στην ενηλικίωση, χωρίς να γνωρίζει τον μελλοντικό της σύντροφο. Στη δεύτερη ενότητα που προέρχεται από την θεατρική παράσταση “Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας” (καλοκαίρι 2010), εμφανίζεται η γυναίκα στην Ευρώπη, στην Ανατολή, η γυναίκα του έρωτα. Τέλος στην τρίτη ενότητα, εμπνευσμένη από την παράσταση “Του μισεμού την ώρα” (καλοκαίρι 2011) παρουσιάζεται η μητέρα Ήπειρος με θέμα την ξενιτιά.

Στα βίντεο που ακολουθούν μπορείτε να δείτε την παρουσίαση της παράστασης από την Αγνή Βραβορίτη και τον Βασίλη Παπαλαζάρου και το θεατρικό δρώμενο “Η γυναίκα στην ΟΒΙΡΑ”. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές αφού όλη η προετοιμασία της παράστασης και οι πρόβες έγιναν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, αυτό των διακοπών στο χωριό.

 ovira

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε στο http://dolo-gr.blogspot.gr/

 

 

Δείτε σε βίντεο την εισαγωγή και την παράσταση .

 
∆ΟΛΙΩΤΙΚΑ 2015 Εκτύπωση E-mail

∆ΟΛΙΩΤΙΚΑ 2015

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του καλοκαιριού 2015:

- Παρασκευή 14 Αυγούστου: Κινηματογραφική βραδιά, µε προβολή ταινίας από τον καλό παλιό ελληνικό κινηματογράφο.

- Σάββατο 15 Αυγούστου: 10 βράδια στο Δολό”, η ομάδα “ΟΒΙΡΑ” παρουσιάζει – ξαναθυμάται στιγμές από δράσεις που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια.

- Δευτέρα 17 Αυγούστου: Το επίκεντρο των εκδηλώσεων θα είναι το ∆ΟΛΙΩΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ”, µε παραδοσιακό γλέντι και µε το συγκρότηµα του Κώστα Βέρδη, θα προηγηθεί το πρωΐ θεία λειτουργία και αρτοκλασία. 

- Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν μουσικές βραδιές με τους νέους του χωριού μας.

 
Το ετήσιο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων και Ενώσεων Πωγωνίου Εκτύπωση E-mail

Στο Δελβινάκι την Κυριακή 9 Αυγούστου 2015, θα πραγματοποιηθεί το ετήσιο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων και Ενώσεων Πωγωνίου.

afissa-panpogonisiaki9-8-2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

panpogonisiakiprosklisi2-9-  panpogonisiaki-programa9-8- 

 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 82 - 90 από 368

Ημερολόγιο

Τρίτη
22
Αυγούστου
Αγαθονίκου, Ανθούσης μάρτυρος, Αθανασίου οσίου

Χρήστες

Έχουμε 1 επισκέπτη online