Skip to content

Dolo.gr

  • Greek
Αρχική

Καλωσήρθατε στην ιστοσελίδα του Δολού!  

dolo_anoixi

Αυτή η ιστοσελίδα αποτελεί πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Δολού Ιωαννίνων και έχει ως στόχο αρχικά την ευρύτερη δυνατή προβολή του χωριού μας, για να συμβάλλουμε με αυτόν τον τρόπο στην προσπάθεια της διάδοσης και προστασίας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Η ιστοσελίδα αποτελεί επίσης και ένα σημείο συνάντησης για όσους αγαπάνε αυτόν τον τόπο και βρίσκονται σε κάθε γωνιά της γης. Το Δολό μας χρειάζεται και το χρειαζόμαστε και εμείς! 

Τα cd του Συλλόγου:

1. Τα Πολυφωνικά ( περισσότερα )

2. Διπλό μουσικό (περισσότερα)

cd_001exofyllo_cd

ΔΟΛΙΩΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ 2015 Εκτύπωση E-mail
Μια πολύ όμορφη βραδιά πραγματοποιήθηκε την Κυριακή  το βράδυ στις 17 Αυγούστου 2015 στο πανέμορφο χωριό μας το Δολό. Πιο συγκεκριμένα, οι Δολιώτες διοργάνωσαν, όπως κάθε χρόνο, το ετήσιο «ΔΟΛΙΩΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ», που θεωρείται η πιο σημαντική εκδήλωση της χρονιάς.
Ένα αντάμωμα που βοηθά στην διατήρηση της παράδοσης αλλά και στην σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των Δολιωτών. Το πολιτιστικό αυτό γεγονός είναι αφιερωμένο στην παράδοση και τον πολιτισμό μας, στις ρίζες που μας κρατούν δεμένους με τον τόπο μας. Αντάμωσαν χωριανοί και φίλοι του Δολού. Βρέθηκαν εκεί για να ξαναθυμηθούν τα παλιά, αντάμωσαν με φίλους και γνωστούς, ξανάφεραν στη μνήμη τους τα παιδικά τους χρόνια.
Η εκδήλωση είναι φορτωμένη με βιώματα μιας άλλης εποχής. Φίλοι και συγγενείς συναντήθηκαν μετά από καιρό και πάρα πολλά χρόνια. Άνθρωποι που έφυγαν μικροί από το χωριό, ξαναγύρισαν στα πάτρια χώματά τους, εκεί που έκαναν τα πρώτα τους βήματα και συνάντησαν αγαπημένα τους πρόσωπα. Οι  στιγμές ήταν μοναδικές. Η χαρά και η συγκίνηση περίσσευε.
Με δεδομένο τις δύσκολες συγκυρίες που περνά η πατρίδα μας, η εξακολούθηση αναβίωσης της παράδοσης και πολιτιστικής κληρονομιάς αποτελεί βασική προτεραιότητα πόσο μάλλον όταν σ’ αυτήν την προσπάθεια βγαίνουνε μπροστά τα παιδιά μας το μέλλον αυτού του τόπου. Η νεολαία μας, όπως πάντα, είχε την φροντίδα του τραπεζιού, καθώς και το σερβίρισμα του νοστιμότατου (κατά κοινή ομολογία) παραδοσιακού φαγητού (κρέας με πιλάφι), συνεπικουρούμενη από τους μεγαλύτερους στην προετοιμασία των λοιπών εδεσμάτων.
Σημαντικές εξ άλλου ήταν οι προσφορές σε κτηνοτροφικά προϊόντα, των χωριανών μας Φόρη Κωσταρά και Πάνου Κούρου. Πριν αρχίσει το γλέντι, χαιρετισμούς απεύθυναν ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Αθηνών Φοίβος Κουβαράς και ο Πρόεδρος  του Πολιτιστικού Συλλόγου Δολού Ιωαννίνων Γιάννης Μποντίνης. Ακολούθησε η κλήρωση των τυχερών που κερδίσανε τις προσφορές που χορήγησε ο Δημήτρης Χριστινίδης, γαμπρός της Θάλειας Καρβούνη και αφορούσαν για 10 τυχερούς από δύο διανυκτερεύσεις σε 2κλινο δωμάτιο με πρωινό σε 10 ξενοδοχεία σε Σάμο, Χαλκιδική, Κέρκυρα, Σύβοτα Θεσπρωτίας και Αγρίνιο. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Πωγωνίου Στέλιος Κουκουλάρης, ο παπά Φάνης, καθώς επίσης ο πατέρας Αντώνιος μαζί με τα παιδιά της “Κιβωτού του Κόσμου“, που φιλοξενούνται στην Πωγωνιανή και τα οποία συμμετείχαν ενεργά στο χορό. Ακολούθησε χορός μέχρι τις 7 η ώρα το πρωί, με το εξαίρετο συγκρότημα του Κώστα Βέρδη.
Να σημειώσουμε, κατά γενική ομολογία ντόπιων και ξένων, το φετινό γλέντι ήταν το πιο πετυχημένο από κάθε άλλη φορά. Εξάλλου το μαρτυρούν και τα σχετικά βίντεο που ακολουθούν.

Και του χρόνου!

 trapezi_1
 trapezi_2
 horos
Περισσότερες φωτογραφίες στο  http://dolo-gr.blogspot.gr/

Βίντεο 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , 9 , 10 , 11 , 12 , 13 , 14 , 15 , 16 , 17 , 18 , 19 , 20 , 21 , 22 ,23 , 24 

 

 

Ημερολόγιο

Τρίτη
22
Αυγούστου
Αγαθονίκου, Ανθούσης μάρτυρος, Αθανασίου οσίου

Ο Καιρός στο Δολό

 

Κάντε κλικ εδώ για αναλυτικά 

Χρήστες

Έχουμε 1 επισκέπτη online