Skip to content

Dolo.gr

  • Greek
Αρχική

Καλωσήρθατε στην ιστοσελίδα του Δολού!  

dolo_anoixi

Αυτή η ιστοσελίδα αποτελεί πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Δολού Ιωαννίνων και έχει ως στόχο αρχικά την ευρύτερη δυνατή προβολή του χωριού μας, για να συμβάλλουμε με αυτόν τον τρόπο στην προσπάθεια της διάδοσης και προστασίας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Η ιστοσελίδα αποτελεί επίσης και ένα σημείο συνάντησης για όσους αγαπάνε αυτόν τον τόπο και βρίσκονται σε κάθε γωνιά της γης. Το Δολό μας χρειάζεται και το χρειαζόμαστε και εμείς! 

Τα cd του Συλλόγου:

1. Τα Πολυφωνικά ( περισσότερα )

2. Διπλό μουσικό (περισσότερα)

cd_001exofyllo_cd

Το πανηγύρι του Αγ. Χριστοφόρου στο Δολό Εκτύπωση E-mail
9 Μαΐου 2016, γιορτάζει ο πολιούχος του Δολού Άγιος Χριστόφορος. Πλήθος επισκεπτών (που ήταν περισσότεροι από κάθε άλλη χρονιά) ανηφόρησαν και φέτος στο γραφικό εκκλησάκι που βρίσκεται στην κορυφή του βουνού Κουτσόκρανου σε υψόμετρο 1324 μ. Παρευρέθηκαν περίπου 75 άτομα, κάθε ηλικίας από 7 μηνών έως και πάνω από 80 χρονών, χωριανοί, Βοστινιώτες, ξενιτεμένοι Δολιώτες από Αμερική και από πολλές περιοχές της χώρας μας, πολλοί φίλοι του Δολού και τα μέλη του πολυφωνικού συνόλου «Χαονία».    Η ανάβαση που διαρκεί περίπου 1,5 ώρα (με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση ή απόλαυσης της θέας), αποζημιώνει τον επισκέπτη με τη θαυμάσια διαδρομή, μέσα από πλούσια βλάστηση και προσφέροντας απεριόριστη θέα.  
 anthodesmh
 Το μονοπάτι που είναι με σήμανση και ο μεγάλος σταυρός που είχε βάψει πρόσφατα ο Ευριπίδης Ευαγγέλου διευκόλυναν την πρόσβαση προς την κορυφή.  Μετά την τέλεση της θείας λειτουργίας, από τον παπά Φάνη, ακολούθησε η αρτοκλασία στο στέγαστρο του εξωκλησιού, το καθιερωμένο λουκούμι και το κέρασμα του εορτάζοντος Φόρη Κωσταρά (τσίπουρο, τυριά, πίτες). είτε το σχετικό βίντεο εδώ.
 artoklasia

Το πολυφωνικό σύνολο Χαονία, αποτελούμενο από τους Αλίκη Γκανά, Αλέξανδρο Λαμπρίδη, Χρήστο Δίπλα και Ουρανία Μπατσινίλα απέδωσε ένα τραγούδι που (όπως ανέφεραν) το μάθανε από τη δική μας Φανή Δημοπούλου. Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ 

 haonia

 Μετά τη λήψη των αναμνηστικών φωτογραφιών, ακολούθησε η κατάβαση, σε μικρότερο χρόνο βέβαια απ' ότι η ανάβαση.

 anamnhstikh
 epistrofh
 epistrofi

 Στην είσοδο του χωριού περίμενε το δημοτικό συγκρότημα του Τάκη Λούκα, μαζί με όσους δεν μπόρεσαν να ανέβουν στο εξωκλήσι και όλοι μαζί κατευθυνθήκαμε στο προαύλιο του καφενείου, όπου στήθηκε ένα μικρό γλέντι και χορός μέχρι αργά το μεσημέρι.

xoros_1 
 xoros_2

Δείτε τα βίντεο: υποδοχή, το συγκρότημα Τάκη Λούκα, στο καφενείο, χορός 1, χορός 2, χορός 3, χορός 4 . πολυφωνικό 2 , πολυφωνικό 3.  

Στο συγκρότημα του Τάκη Λούκα, συμμετείχε στο τραγούδι ο Βαγγέλης Δάκας και ο γιος του Βασίλης στο κλαρίνο, που φαίνεται να εξελίσσεται σε μεγάλο ταλέντο.

Και του χρόνου!

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες  εδώ   
 

Ημερολόγιο

Τετάρτη
16
Αυγούστου
Αγίου Μανδηλίου, Διομήδους, Αποστόλου και Σταματίου νεομαρτ.

Ο Καιρός στο Δολό

 

Κάντε κλικ εδώ για αναλυτικά 

Χρήστες

Έχουμε 2 επισκέπτες online