Skip to content

Dolo.gr

 • Greek

Καλωσήρθατε στην ιστοσελίδα του Δολού!  

dolo_anoixi

Αυτή η ιστοσελίδα αποτελεί πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Δολού Ιωαννίνων και έχει ως στόχο αρχικά την ευρύτερη δυνατή προβολή του χωριού μας, για να συμβάλλουμε με αυτόν τον τρόπο στην προσπάθεια της διάδοσης και προστασίας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Η ιστοσελίδα αποτελεί επίσης και ένα σημείο συνάντησης για όσους αγαπάνε αυτόν τον τόπο και βρίσκονται σε κάθε γωνιά της γης. Το Δολό μας χρειάζεται και το χρειαζόμαστε και εμείς! 

Τα cd του Συλλόγου:

1. Τα Πολυφωνικά ( περισσότερα )

2. Διπλό μουσικό (περισσότερα)

cd_001exofyllo_cd

Η ζωή στα ελληνοαλβανικά σύνορα

Δείτε απόψε 23/3/2017 στις 23.50 στην τηλεόραση του Apha την εκπομπή 360ᵒ της Σοφίας Παπαϊωάννου, που παρουσιάζει τη ζωή στα χωριά του Πωγωνίου στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Δείτε το trailer της εκπομπής εδώ .

 

 
Φωτογραφίες από την κοπή της πίτας του Συλλόγου
Νεότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση της κοπής της πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Δολού Ιωαννίνων (από τον Γιώργο Κωσταρά) εδώ .
 
Η κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Δολού

Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δολού Ιωαννίνων, πραγματοποίησε την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Η εκδήλωση έγινε στην καφετέρια “Piazza del Santo”, όπου οι χωριανοί μας συγκεντρωθήκανε σ’ ένα πολύ ζεστό και οικογενειακό κλίμα. Η προσέλευση των Δολιωτών ήταν πέραν του αναμενομένου τόσο από τα Γιάννενα όσο και από το Δολό (Βαγγέλης και Βασίλης Δάκας, Λευτέρης και Άννα Ζωΐδη και Πάνος Κούρος).

2

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γιάννης Μποντίνης, αφού ευχαρίστησε όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, ευχήθηκε για τη νέα χρονιά και αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της περσινής χρονιάς του Συλλόγου, καθώς επίσης και στους στόχους της τρέχουσας χρονιάς, λέγοντας:

giannis

Aγαπητοί  συγχωριανοί, φίλες και φίλοι του Συλλόγου μας

  Εκ μέρους του Δ.Σ, σας καλωσορίζω στην σημερινή μας συγκέντρωση και σας ευχαριστώ που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά μας.

Χαιρετίζω και ευχαριστώ  ιδιαίτερα τον λεβέντη πρόεδρό μας Βαγγέλη και τους  αγαπητούς μας μόνιμους κατοίκους του χωριού, Άννα, Λευτέρη και Πάνο  που ήρθαν από το χωριό να μας τιμήσουν.

 Εύχομαι ολόψυχα ο νέος χρόνος, να προσφέρει σε εσάς και στις οικογένειές σας υγεία, αγάπη, ευτυχία και κάθε καλό για τον τόπο  μας. 

Σε μια πραγματικά δύσκολη συγκυρία που δοκιμάζεται όσο ποτέ η πατρίδα μας, που έχει αλλάξει παντελώς και δραματικά το τοπίο της καθημερινότητάς μας, σε μια εποχή που ο Καλλικράτης δείχνει την άγρια όψη του στα μικρά και ανυπεράσπιστα χωριά μας, ο Σύλλογός μας είναι απαραίτητος όσο ποτέ άλλοτε,  και επιβάλλεται να είναι πιο δυνατός. Κάνω έκκληση σε  όλους σας, να είστε πιο κοντά στο Σύλλογο, να τον στηρίζετε με την παρουσία σας, γιατί το έχει πραγματικά ανάγκη.

Τώρα επί της ουσίας των πεπραγμένων,  και τηρουμένων των αναλογιών, θεωρούμε ότι το  2016 ήταν μια πετυχημένη χρονιά, με έντονη παρουσία του Συλλόγου μας.

 Αναλυτικότερα σας υπενθυμίζω τις δραστηριότητές μας .

 1. Συνεχίζομε αδιάλειπτα την έκδοση και κυκλοφορία της εφημερίδας μας  ‘ΔΟΛΙΩΤΙΚΑ’ (φέτος  κλείνουμε τα ….33 χρόνια έκδοσης). 

  Παρά τις όποιες δυσκολίες, καθώς και τις αντιξοότητες τα ‘ΔΟΛΙΩΤΙΚΑ’ έχουν διαγράψει μια εντυπωσιακή διαδρομή τόσο για την αντοχή τους μέσα στον χρόνο, όσο και για το πλούσιο υλικό που κάθε φορά φέρνουν στο φως. 

  Η έκδοσή τους δεν αποτελεί μια απλή διαδικασία ούτε πρόκειται βέβαια για μια απλή συνάθροιση ύλης. Είναι μια   προσπάθεια που απαιτεί αρκετή δουλειά.

  Όπως καλά γνωρίζετε τα θέματά της είναι τοπικά, αλλά και γενικότερου περιεχομένου και προβληματισμού. Και από τη θέση αυτή, καλούμε κάθε συμπατριώτη, να μας στέλνει την συνεργασία του.

  Δίνουμε σε όλους την ευκαιρία να εκφράσουν θέσεις και απόψεις και να συμμετέχουν για θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Αλλά δυστυχώς  ελάχιστοι ανταποκρίνονται και αυτό είναι το παράπονό μας. Ας είναι καλά οι τακτικοί μας συνεργάτες, ο Μήτσος με τον Κώστα Αναστασίου,  που γνωρίζουν από πρώτο χέρι τα προβλήματα της έκδοσης, και με τα γραφόμενά τους γεμίζουμε τις στήλες.

  Να γνωρίζετε, αγαπητοί μου, πως μόνο με τη βοήθειά σας τα ‘ΔΟΛΙΩΤΙΚΑ’ μπορεί να συνεχίσουν αλλά και να γίνουν καλύτερα. Το αξίζουν και το δικαιούται το Δολό μας. 

  Επίσης με  τη συνεχή ενημέρωση της ιστοσελίδας μας στο  internet, όλοι οι Δολιώτες έχουν την δυνατότητα έγκαιρης και έγκυρης ενημέρωσης  για όλα τα γεγονότα που συμβαίνουν στο χωριό και γενικότερα στην περιοχή μας.  

 2. Συνεχίσαμε επίσης το καθιερωμένο τραπέζι του Αυγούστου (το ΑΝΤΑΜΩΜΑ) που  κι εφέτος  ομολογουμένως είχε μεγάλη επιτυχία και μάλιστα  μας άφησε και κέρδη. Συγκεντρώθηκε πολύς κόσμος, είχε νόστιμα και καλομαγειρεμένα φαγητά και στρωτό και ωραίο γλέντι.

 3. Πραγματοποιήσαμε  εκδήλωση τιμής στους δασκάλους μας.

  Με τη συμμετοχή  συλλόγου και μαθητών στις 16 του  Αυγούστου πραγματοποιήθηκε μια πολύ σεμνή τελετή με πολύ μεγάλη επιτυχία και απήχηση,  προς τιμή των δασκάλων του χωριού μας Παντελή Ζωίδη και Κώστα Κουκουλάρη.

 4. Θεατρικό δρώμενο από την ομάδα «ΟΒΙΡΑ» των νέων του Δολού.

  Επίσης τον Αύγουστο οι νέοι του Δολού με την υποστήριξη του Λάκη  Χρήστου και Βασίλη Παπαλαζάρου, παρουσίασαν μια καταπληκτική παράσταση με τίτλο ¨Μεταμορφώσεις¨ Οι νέοι μας κάθε χρόνο πρωτοτυπούν και εντυπωσιάζουν με τα δρώμενά τους.

  Τελευταία σχεδιάζομε την επανέκδοση του πολυφωνικού cd σε βελτιωμένη έκδοση. Παραμένει βέβαια ως έχει το cd με τα τραγούδια, αλλά θα προσθέσουμε κι ένα ένθετο, (όπως στο άλλο διπλό μουσικό cd), που θα περιλαμβάνει τους στοίχους των τραγουδιών και διάφορα σχετικά ενημερωτικά σχόλια. Μια ενδιαφέρουσα έκδοση που απαιτεί πάρα πολλή κόπο, χρόνο, μελέτη και καλλιτεχνική εργασία.

  Όλα αυτά τα ανέλαβε ο Λάκης (Χρήστου) σαν πιο ειδικός, με πείρα από το προηγούμενο cd. Έτσι έχουμε δεδομένη την επιτυχία του. Από σας περιμένομε να το υποστηρίξετε, και να το διαφημίσετε.

  Αυτά τα λίγα σε γενικές γραμμές  τα φέραμε   εις πέρας χάρις και στη δική σας συμβολή. Γι’ αυτό με την σημερινή  ευκαιρία να σας ευχαριστήσουμε θερμά που μας στηρίζετε.

  Εμείς από τη μεριά μας πιστεύω να συνεχίσουμε το έργο του Συλλόγου για το καλό του Δολού μας.

      Σας ευχαριστώ πολύ

   

  Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του χωριού, Βαγγέλης Δάκας, ο οποίος παίρνοντας το λόγο, «χαιρέτησε και ευχήθηκε σε όλους Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά. Ανέφερε πως όλοι οι χωριανοί μαζί με τους φορείς του χωριού,  σύλλογοι και Αδελφότητες, έχουμε  άριστη  συνεργασία, συζητάμε τα προβλήματα του χωριού και προσπαθούμε να βρίσκουμε την κατάλληλη και συμφέρουσα λύση.

   Έτσι βάφτηκε και συντηρήθηκε το σχολείο, επισκευάστηκε ο Άγιος Χριστόφορος με την οικονομική ενίσχυση της κ. Χριστίνας Μούστου, αντικαταστάθηκε ο κλαπείσας επιτάφιος της εκκλησίας, με την προσφορά του Γιάννη και Αλεξάνδρας Λάζου και γενικά διατηρούμε και προσέχουμε το χωριό μας  ώστε να βρίσκεται σε καλή κατάσταση.  ‘Όλα αυτά τα φέραμε εις πέρας χάρις στη δική σας συμμετοχή και βοήθεια. Γι΄ αυτό σας ευχαριστούμε πολύ. Ευχόμαστε  και σε περεταίρω συνεργασίες». 

   

  Στη συνέχεια ακολούθησε η κοπή της πίτας από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γιάννη Μποντίνη, ο οποίος αφού τους ευχήθηκε για καλή Χρονιά, ανακοίνωσε πως η πίτα, για μια ακόμη χρονιά είναι προσφορά του ζαχαροπλαστείου Chocolat (28ης Οκτωβρίου 38, Άλσος, Γιάννενα) της συγχωριανής μας Μαρίας Μπακόλα. Το δώρο, επίσης προσφορά του Κώστα Κωστούλα, ένα συλλεκτικό άλμπουμ, με σπάνιες φωτογρφίες του πρωτοπόρου φωτογράφου του Πωγωνίου, (καταγωγή από Βήσσανη) Γεωργίου Πανταζίδη. Ένα από τα καλύτερα βιβλία της «Πωγωνήσιας Βιβλιοθήκης του Κ. Κωστούλα. Ευχαριστούμε πολύ τους δωρητές.

  Το φλουρί της βασιλόπιτας έπεσε στον Ηρακλή Βραβορίτη.

  Η φετινή συμμετοχή χωριανών ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή. Γέμισε η αίθουσα από χαρούμενα πρόσωπα. Ανταμώσαμε με χωριανούς και συγγενείς,  ανασκαλίσαμε τα περασμένα, θυμηθήκαμε περιστατικά και ιστορίες από το χωριό,  ήπιαμε καφέ, φάγαμε γλυκά και βασιλόπιτα, ήπιαμε και τα ποτά μας και περάσαμε υπέροχα.  Συγχαρητήρια σε όλους τους  παρόντες, πρωταγωνιστές και μη και ευχόμαστε τέτοιες ευχάριστες συνάξεις να γίνονται συχνά πέρα από το έθιμο.

 5. Περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση στο  https://dolo-gr.blogspot.gr/ .

 
Ανάρτηση των Δασικών χαρτών

Οι δασικοί χάρτες του Νομού Ιωαννίνων αναρτήθηκαν στις 10-2-2017, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://gis.ktimanet.gr/wms/forestsuspension/default.aspx.

Για περισσότερες πληροφορίες και ενστάσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Δασών Ιωαννίνων, Μαρ. Κοτοπούλη 62 ΤΚ 45445 Ιωάννινα. Υπεύθυνη Ελένη Βάκκα (αναπληρώτρια Μαρία Ψαρρή) στο τηλέφωνο 26510 88030 έως 44, fax 26510 88049 και στο mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε .

Οι ημερομηνίες υποβολής αντιρρήσεων: από 24 Φεβρουαρίου 2017 έως 24 Απριλίου 2017 για τους κατοίκους εσωτερικού και για τους κατοίκους εξωτερικού έως 15 Μαΐου 2017. 

Απόσπασμα χάρτου περιοχής Δολού 

hartis_dolou

 

 
Η κοπή πίτας της Αδελφότητας Αθηνών

Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017, η Αδελφότητα του Δολού "Ο Άγιος Χριστόφορος" της Αθήνας, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Τιτάνια.

 _imgp6186

Μέσα σε ένα ζεστό και οικογενειακό περιβάλλον, ανταμώσαμε όλοι οι χωριανοί, ανταλλάσοντας ευχές για το νέο έτος. Στην εκδήλωση απεύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Πολιτιστικού Συλλόγου Δολού Ιωαννίνων ο Γιώργος Μποντίνης, λέγοντας:

"Αγαπητοί συγχωριανοί

 Εκ μέρους του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιωαννίνων και εμένα προσωπικά, σας εύχομαι Χρόνια Πολλά, να έχετε ένα ευτυχισμένο και δημιουργικό νέο έτος με υγεία, οικογενειακή και επαγγελματική ευημερία, τόσο σε σας που σήμερα βρίσκεστε εδώ, όσο και σε όλα τα μέλη της Αδελφότητας.

Μέσα σ’ αυτές τις  αντίξοες συνθήκες που ζούμε, με  αυτή  την οικονομική κρίση που βιώνουμε , εμείς εδώ σήμερα  τα αφήσαμε όλα  στην άκρη  γιατί μας συνδέει όλους μας κάτι κοινό.

Το ενδιαφέρον για το χωριό μας.

Έχουμε ιστορία και παράδοση.

Εμείς σαν συλλογικοί φορείς, έχουμε καθήκον να διατηρήσουμε και να μεταδώσουμε  στις νέες γενιές την κουλτούρα και την παράδοση, δίνοντάς τους παράλληλα την ευκαιρία για ψυχαγωγία και ξενοιασιά από τα καθημερινά προβλήματα.

Εύχομαι για μια ακόμη φορά ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ  ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2017 ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ."

 

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Φοίβος Κουβαράς και αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους είπε:

"Το διοικητικό συμβούλιο της Αδελφότητας Δολού «ο Άγιος Χριστόφορος» και εγώ προσωπικά σας υποδεχόμαστε σε αυτό τον φιλόξενο χώρο που μας παραχωρήθηκε απο το Ξενοδοχείο Τιτάνια.Ένας χρόνος πέρασε  για το νέο Δ.Σ. της Αδελφότητας μας  και το έργο του μπορεί να θεωρηθεί ικανοποιητικό ειδικά για αυτή τη δύσκολη περίοδο που περνά ο τόπος μας. Συμμετείχαμε με πενταμελή εκπροσώπιση πέρσυ στο κάλεσμα του Συλλόγου Γυναικών της Ηπείρου στο ξενοδοχείο Αμαλία στο Σύνταγμα που απευθύνθηκε και χαιρετισμός του προέδρου. Συμμετείχαμε στις περισσότερες συνεδρίες της Ομοσπονδίας Ενώσεων και Αδελφοτήτων Πωγωνίου καθώς και στο κάλεσμα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος. Εκλέξαμε εκλέκτορες και για τα δύο αυτά θεσμικά όργανα, καθώς και μέλος του διοικητικού συμβουλίου μας η κα Βασιλική Φούκου Κατσιλιέρη εκλέχθηκε στη θέση της Αντιπροέδρου στο Δ. Σ. της Ομοσπονδίας Ενώσεων και Αδελφοτήτων Πωγωνίου, και η επι σειρά ετών μέλος του Δ.Σ. της Αδελφότητας μας η κα Κωνσταντίνα Σακελλαρίου Ματσαϊδώνη συμμετείχε στις αρχαιρεσίες της Συνομοσπονδίας ως υποψήφιο μέλος λαμβάνοντας θέση αναπληρωματικής αντιροσώπευσης. Ήμαστε παρόντες σε όλες τις εκδηλώσεις των προαναφερομένων θεσμικών φορέων και συμμετέχουμε εκφράζοντας πάντα τις πάγιες θέσεις μας για την ασφάλεια του χωριού μας, τα προβλήματα με την ύδρευση, φωτισμό και άλλα πιθανά προβλήματα που ανακύπτουν στη διάρκεια του έτους. Εχουμε αξιόλογη στάση και θέση και στα δύο αυτά θεσμικά όργανα. Πρόσφατα συμμετείχαμε στην τελετή κοπής της Βασιλόπιττας στο ξενοδοχείο Χίλτον, που διοργάνωσε η Ομοσπονδίας Πωγωνίου με συμμετοχή της Πανηπειρωτικής συνομοσπονδίας και του δημάρχου Πωγωνίου κ. Κώστα Καψάλη. Όπως κάθε χρόνο τελέσαμε αρτοκλασία στον Ι.Ν. Αγ. Αθανασίου στο Θησείο εις μνήμη του Αγίου Χριστοφόρου και έπειτα παραχωρήθηκε καφές σε παρακείμενα αναψυκτήρια και συμμετείχαμε γύρω τα τριάντα άτομα στο Γεύμα Αγάπης σε υπαίθριο χώρο πλησίον του προαναφερόμενου Ι. Ναού.Τον Αύγουστο μήνα συναντηθήκαμε στο ακριτικό χωρίο μας το Δολό, οι απόδημοι  Δολιώτες απο την Αθήνα , τα Γιάννενα, την Αμερική και απο άλλα έθνη , που μαζί με τους μόνιμους κατοίκους του χωριού μας περάσαμε έναν ευχάριστο μήνα, με εκδηλώσεις της Ομάδας Οβύρα, με πρωταγωνιστή και στυλοβάτη αυτής το μέλος μας του Δ.Σ. Βασίλη Παπαλαζάρου αλλά και της υπόλοιπης νεολαίας του χωριού μας που απο αυτό το βήμα τους συγχαίρουμε και τους ευχόμαχστε πάντα δημιουργικές δράσεις.‘Ολοι μαζί συμμετείχαμε στο Αντάμωμα των Δολιωτών και χορέψαμε χέρι χέρι γύρω απο την ανθισμένη καστανιά εκφράζοντας τα βαθιά συναισθήματα μας για τη γεννέθλια γή των προγώνων μας.Τον Οκτώβρη μήνα μέλη της Αδελφότητας μας συμμετείχαμε στη γιορτή Τσίπουρου στην Νέα Μάκρη Αττικής που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ανατολικής Αττικής με πρόεδρο τον συγχωριανό μας Ευάγγελο Φωτόπουλο. Είχαμε τη χαρά και τύχη να συναντήσουμε τον άοκνο συγχωριανό μας Χριστόφορο Κωσταρά και να δοκιμάσουμε το γευστικότατο φαγητό από δικής του εκτροφής αρνί.Το καλοκαίρι παρευρεθήκαμε σε εκδηλώσεις και συναντήσεις στο όμορφο προαύλιο του καφενείου με την χαρακτηριστική δροσιά της ημέρας και τις όμορφες βραδιές  με περιπάτους στο χωριό αλλά και στη Πωγωνιανή, το Σταυροσκιάδι αλλά και στα άλλα χωριά της Επαρχίας μας και στα πανηγύρια αυτών. Η Αδελφότητα μας μετά απο γεννεόδωρη  δωρεά μέλους μας, προχώρησε στην αντικατάσταση των ξύλινων πάγκων- καθισμμάτων στο προαύλιο χώρο του καφενείου, στον καθαρισμό από τα βάτα του χώρου πίσω απο το μνημείο πεσόντων , καθώς καλόπισε με φυτά, θάμνους και μόνιμα  φωτάκια με ηλιακό φώς τον περιβάλλοντα χώρο του καφενείου. Φέτος θα προβούμε σε συμπληρωματικά έργα στον ίδιο χώρο. Η απουσία  απο το χωριό μας Δολό, πρέπει να ΜΗΝ γίνεται αισθητή και για αυτό τον λόγο εκτός απο τη συντήρηση των κατοικιών μας , θα πρέπει να καλοπίζουμε αισθητικά αλλά και ουσιαστικά τους κοινόχρηστους χώρους και κτίρια του χωριού μας, γι’αυτό θέλουμε εκτός της εθελοντικής προσπάθειας όλων σας και την υλική συμμετοχή στις δαπάνες αυτές για να παραμείνει το Δολό υπόδειγμα συναδελφικότητας, ομόνοιας, και ομορφιάς μεταξύ των υπόλοιπων χωριών του Πωγωνίου και της Ηπείρου.Φέτος η Αδελφότητα του Δολού «ο Άγιος Χριστόφορος» γιορτάζει τα 90 χρόνια δράσης και προσφοράς από την ίδρυση της το 1927 στην Κωνσταντινούπολη και για τούτο τον λόγο το φλουρί που βρίσκεται στην βασιλόπιτα μας θα αντικατασταθεί με ασημένιο Κωνσταντινάτο που φέρει στη μια όψη του τον προστάτη Άγιο Χριστόφορο και στην άλλη επιγραφή με τον τίτλο της αδελφότητας και στο κέντρο 90 χρόνια. Ευχαριστούμε τη Γεν. Γραμματέα του συμβουλίου μας κα Ελένη Καλαγκιά Ρουμελιώτη που επιμελήθηκε τόσο το ασημένιο φλουρί όσο και την οργάνωση τελετής κοπή της Βασιλόπιτας μας.

Έυχομαι σε  όλους μια Ευλογημένη και Δημιουργική Χρονιά και το 2017 να φέρει στον καθένα προσωπικά τα ιδεώδη που επιζητά.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ"

 

 1_p 2_p

 

Την πίτα έκοψε ο πρόεδρος της Αδελφότητας και το φλουρί έπεσε στον μικρότερο της εκδήλωσης τον Σπύρο Κούρο, γιό του Άγγελου και της Γεωργίας. Μας εξέπληξε το φλουρί, που ήταν ένα υπέροχο ασημένιο, που στη μία του πλευρά απεικόνιζε τον Άγιο Χριστόφορο και από την άλλη του όψη  τον αριθμό 90 με περίγραμμα τον τίτλο της Αδελφότητας. Όπως εξηγήθηκε ο αριθμός αφορά τη συμπλήρωση 90 χρόνων από την ίδρυση της Αδελφότητας - τους ευχόμαστε να τα ......χιλιάσουν (γιατί να τα κατοστήσουν είναι λίγα!). Κόπηκε και δεύτερη πίτα, που ήταν φτιαγμένη με παραδοσιακά υλικά της Κωνσταντινούπολης, το φλουρί της οποίας έπεσε στον Παναγιώτη Ρουμελιώτη και αντιπροσώπευε το διπλό μουσικό cd "γλώσσα μου γλυκιά μου γλώσσα άνοιξε πες μας καμπόσα" που διέθεσε για τον σκοπό αυτό, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δολού Ιωαννίνων.Αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές και ευχόμαστε τέτοιες ευχάριστες συνάξεις να γίνονται συχνά πέρα από το έθιμο.

Περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση εδώ .


 


 
παραμονή πρωτοχρονιάς
Ένα μικρό βίντεο από την παραμονή πρωτοχρονιάς στο Δολό. Στο κλαρίνο ο Βασίλης Δάκας και στο λαούτο και τραγούδι ο Βαγγέλης Δάκας, εδώ .
 
Φωτό από το χειμωνιάτικο Δολό

Μερικές φωτό από την τελευταία μέρα του 2016 από το Δολό. Εδώ .

 

 

 
Σπάνιο βίντεο της δεκαετίας του ΄80 για το Δολό
Δείτε ένα σπάνιο βίντεο της δεκαετίας του '80, που δημοσιεύεται από τον δραστήριο Βαγγέλη Γκόγκο στην ιστοσελίδα του vostiniotis, από την εκπομπή της ΕΡΤ "ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ". Η επιμέλεια και τα κείμενα της εκπομπής είναι της δικής μας Φανής Δημοπούλου, παίζουν τα συγκροτήματα των Κώστα και Τάκη Χαρισιάδη και χορεύουν Νέοι και Νέες του Δολού. Απολαύστετο εδώ.
 
Φακιόλισμα-Πωγωνίσια Ομπόλια
Δείτε από το vostiniotis.blogspot.gr το φακιόλισμα, από την Αγαθή Γούμενου στο λαογραφικό μουσείο Πωγωνιανής  εδώ
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 18 - 34 από 199

Ημερολόγιο

Τρίτη
22
Αυγούστου
Αγαθονίκου, Ανθούσης μάρτυρος, Αθανασίου οσίου

Ο Καιρός στο Δολό

 

Κάντε κλικ εδώ για αναλυτικά 

Χρήστες

Έχουμε 1 επισκέπτη online