Skip to content

Dolo.gr

  • Greek

Καλωσήρθατε στην ιστοσελίδα του Δολού!  

dolo_anoixi

Αυτή η ιστοσελίδα αποτελεί πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Δολού Ιωαννίνων και έχει ως στόχο αρχικά την ευρύτερη δυνατή προβολή του χωριού μας, για να συμβάλλουμε με αυτόν τον τρόπο στην προσπάθεια της διάδοσης και προστασίας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Η ιστοσελίδα αποτελεί επίσης και ένα σημείο συνάντησης για όσους αγαπάνε αυτόν τον τόπο και βρίσκονται σε κάθε γωνιά της γης. Το Δολό μας χρειάζεται και το χρειαζόμαστε και εμείς! 

Τα cd του Συλλόγου:

1. Τα Πολυφωνικά ( περισσότερα )

2. Διπλό μουσικό (περισσότερα)

cd_001exofyllo_cd

"Το αειθαλές Δολό"

 

του Άγγελου Κούρου

Ημέρα Δευτέρα. 28 Δεκεμβρίου2015 στο Δολό με λιακάδα. Τριγυρνώντας για κάμποσες ώρες στα σοκάκια του χωριού δεν συνάντησα ψυχή ζώσα, εκτός βέβαια από το συνεχές συναπάντημα σκυλιών και γατιών που, δείχνοντας να έχουν αφήσει κατά μέρος την προαιώνια έχθρα τους, νέμονταν ξέγνοιαστα την υπέροχη άπλα του Δολού.Έτσι λοιπόν,  το κοντινότερο είδος σε εμένα ήταν τα δέντρα. Ιδιαίτερα όμως σε αυτή την εποχή, τα δέντρα που ξεχώριζαν και τράβηξαν -άθελα τους- την προσοχή μου, ήταν τα αειθαλή δέντρα του Δολού. Πήρα λοιπόν κι εγώ να παρατηρώ τα πιο σπάνια δέντρα που, φυτεμένα από ανθρώπινο χέρι, βρίσκονται εντός των ορίων του χωριού μας.

kyparissi

 

 

 

Διαβάστε περισσότερα...
 
Το νέο ΔΣ της Αδελφότητας Αθηνών

Στις 24 Ιανουαρίου 2016, η Αδελφότητα Δολού της Ηπείρου « Ο ¨Άγιος Χριστόφορος»  πραγματοποίησε αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της Αδελφότητας. Εκφράζουμε τα συγχαρητήρια μας στο νέο ΔΣ της Αδελφότητας και τους ευχόμαστε μια δημιουργική και καρποφόρο θητεία.

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ

ΔΟΛΟΥ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

«Ο ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ»

                                                                                                     Αθήνα 12 Φεβρουαρίου 2016

 Αριθ. Πρωτ. 236

 Κύριε Πρόεδρε,

Η Αδελφότητα Δολού της Ηπείρου «ο Άγιος Χριστόφορος», με έδρα την Αθήνα   έχει εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο ανέδειξε η Γενική Συνέλευση της 24ης Ιανουαρίου 2016.

 

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτηθέν σε σώμα, αποτελείται από τους:

  • Πρόεδρος       :  Φοίβος Επ. Κουβαράς
  • Αντιπρόεδρος :  Όλγα Γιάνναρου – Χριστοδούλου
  • Γραμματέας    :  Ελένη Καλαγκιά- Ρουμελιώτη
  • Ταμίας             :  Βάσω Φούκου – Κατσιλιέρη
  • Μέλη               :  Βασίλειος Παπαλαζάρου,Παναγιώτα Κωσταρά,Χαρούλα Β. Παγούνη
Ομάδα Δημοσίων Σχέσεων: Όλγα Γιάνναρου – Χριστοδούλου, Κωνσταντίνα Σακελλαρίου

Ομάδα Πολιτιστικών  Δράσεων:Βασίλειος Παπαλαζάρου,  Χαρούλα Β. Παγούνη

Εκπρόσωποι Ομοσπονδίας                   Βάσω Φούκου – Κατσιλιέρη

Αδελφοτήτων  Πωγωνίου :                     Κωνσταντίνα Σακελλαρίου

Εκπρόσωποι Πανηπειρωτικής                Βάσω Φούκου – Κατσιλιέρη

Συνομοσπονδίας Ελλάδος :                  Κωνσταντίνα Σακελλαρίου 

Το Διοικητικό Συμβούλιο σας απευθύνει θερμό και εγκάρδιο χαιρετισμό. Πιστεύει στη συνεργασία όλων των Αδελφοτήτων της Περιοχής μας για το καλό του Πωγωνίου.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                   Η Γραμματέας

            Φοίβος Επ. Κουβαράς                                            Ελένη Καλαγκιά

 

 

Κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας και αρχαιρεσίες της Αδελφότητας Δολού Αθηνών

   Με χαρά και ικανοποίηση θέλω να αναφέρω ότι στις 24 Ιανουαρίου 2016, στην αίθουσα της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων και Ενώσεων Πωγωνίου, η Αδελφότητα Δολού των Αθηνών διοργάνωσε την καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της Αδελφότητας.

Στην εκδήλωση προσήλθαν συγχωριανοί μας (πολλοί με τους συζύγους, τους οποίους επίσης θεωρούμε Δολιώτες) που διαμένουν στην πόλη των Αθηνών, ώστε για άλλη μια φορά να δώσουν το παρόν τους στη διοργάνωση της Αδελφότητας.

Επίσης, τη γιορτή μας τίμησε ο πρόεδρος της Αδελφότητας Πωγωνιανής ο Μάνος Κιτσώνας, ο πρόεδρος της Αδελφότητας Κερασσόβου Πωγωνίου κ. Βασίλειος Στράτος και το μέλος Δ.Σ. η κα. Αστέρω Μάλαμα, ο εκπρόσωπος των Ηπειρωτών Ν. Μάκρης Αθηνών κ. Δημήτριος Φωτόπουλος.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, αφού το κλίμα ήταν ιδιαίτερα ζεστό, φιλικό και γιορταστικό.  Δεν έλειψαν τα εδέσματα ο καφές και τα αναψυκτικά, για τα οποία φρόντισαν τα μέλη του Δ.Σ.  

Ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Φοίβος Κουβαράς, εκτός από την εκτενή αναφορά στα διετή πεπραγμένα, ευχήθηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους καλή, δημιουργική, με υγεία και κάθε ευτυχία χρονιά.

Κατά την τελετή κοπής της βασιλόπιτας το φλουρί έπεσε στην εγγονή του αείμνηστου Παντελή Παππά κα. Θεανώ Μένεγα Γεωργακοπούλου.

Στις αρχαιρεσίες για την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, εκλέχθησαν παμψηφεί απο την ολομέλεια και τα επτά προτεινόμενα μέλη του συμβουλίου, καθώς και δύο μέλη ως εκπρόσωποι για την Ομοσπονδία Αδελφοτήτων και Ενώσεων Πωγωνίου καθώς και για την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος.

Θέλω να συγχαρώ όλα τα νέα μέλη του Δ.Σ. της Αδελφότητας Δολού των Αθηνών και να ευχηθώ να συνεχιστεί η δημιουργική πορεία των προηγούμενων ετών.

Καλή χρονιά και χρόνια πολλά σε όλους τους συγχωριανούς, όπου κι αν βρίσκονται και καλή αντάμωση στο όμορφο Δολό μας.

                                                  Φοίβος Κουβαράς  

 

 
Ο εορτασμός του Αγ. Νικολάου στο Δολό

Όπως καθιερώθηκε να γίνεται κάθε χρόνο, στις 6 Δεκεμβρίου, γιορτή του Αγίου Νικολάου, στη μνήμη του οποίου είναι αφιερωμένη η εκκλησία του χωριού μας, μέσα σε μια ζεστή εκκλησιαστική ατμόσφαιρα χοροστατούντος του παπά Βασίλη, τελέστηκε η θεία λειτουργία και ακολούθησε αρτοκλασία. Αισθητά ήταν τα αποτελέσματα της πρόσφατης ιεροσυλίας του ναού και ιδιαίτερα  η απουσία των εικόνων και της πολύτιμης υφασμάτινης εικόνας του επιταφίου, η οποία όπως αναφέρεται στη θήκη που την περιείχε:

«Ο Επιτάφιος ούτος Εδωρήθη παρά του εν Οδησσώ μεγατίμου Ευεργέτου κ. Γρηγ. Μαρασλή κατά Φεβρουάριον του 1902 τη επιμελεία Παύλου Μπέτζου. Η δε κορνίζα (θήκη) εγένετο τη συνδρομή των εν Κων/πόλει συμπολιτών (Δολιωτών). Εγκαινιασθείσα δε τη Αγία και Μεγάλη Παρασκευή 12 Απριλίου 1902 . Εφημερεύοντος του εκ Σωπικής Παππά Νικολάου»

 epitafios  parathiro

 Η κενή θήκη του επιταφίου

 Το παραβιασμένο παράθυρο

Ας ελπίσουμε να μην επαναληφθεί άλλη ιεροσυλία, αφού ήδη θωρακίστηκε με σύστημα συναγερμού η εκκλησία. 

Ο πολύ καλός καιρός και ο λαμπερός ήλιος προσήλκυσε πολλούς να καθίσουν στην αυλή του καφενείου, όπου εκτός του εσωτερικού του καφενείου είχαν στρωθεί τραπέζια. Προσφέρθηκε το παραδοσιακό λουκούμι, καφές από τον εορτάζοντα Νικόλα Κούρο, εκλεκτά εδέσματα και γλυκά φτιαγμένα από τις Δολιώτισσες και νόστιμη φασολάδα με γλυκό κρασί προσφορά του Φόρη Κωσταρά. Ήταν μια καλή ευκαιρία για συνάντηση των Δολιωτών, μέσα στη ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε, ανταλλάσοντας σκέψεις και απόψεις για το όμορφο χωριό μας.

ekklhsia 

ag._nikolaos 
 ekso  mesa_1
 mesa_2  ekso_2
 fysi_1  fysi_

 

 
Λεηλάτησαν την κεντρική εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο Δολό

ekklhsia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το απόγευμα της  Παρασκευής 6-11-2015  έγινε αντιληπτή από χωριανό μας η διάρρηξη του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου του Δολού.  Οι δράστες προκειμένου να μπουν στην εκκλησία, έκοψαν με σιδηροπρίονο τα κάγκελα του παραθύρου που βρίσκεται στο πίσω μέρος της εκκλησίας και παραβιάζοντας το παράθυρο εισήλθαν στο εσωτερικό του ναού. Μεταξύ των κειμηλίων που εκλάπησαν, περιλαμβάνεται και παλιά εικόνα του προστάτη του Δολού Αγίου Χριστοφόρου, πολύτιμη υφασμάτινη εικόνα του επιταφίου, άλλες παλιές εικόνες, σταυροί κ.α.  Τη σχετική προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου Ιωαννίνων. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η κεντρική εκκλησία του Δολού, ο Άγιος Νικόλαος, κτίστηκε το 1812. Η  διαρρύθμιση στα παράθυρά της το έτος 1870 και το καμπαναριό το 1833 από τον αρχιμάστορα Πασχάλη Ζούνη (Πωγωνιανή). Το χοροστάσι έξω από την εκκλησία έγινε από τις εισπράξεις της θεατρικής παράστασης "Βοσκοπούλα" που παίχτηκε στο Δολό την 10η Απριλίου 1910 με ηθοποιούς Δολιώτες (μόνο άνδρες και τη "Βοσκοπούλα" ενσάρκωσε ο Βασίλης Μιντζιλώνης), σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία.Η διάρρηξη της εκκλησίας του Δολού έρχεται λίγες μέρες μετά το χτύπημα στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στον Κακόλακο και λίγους μήνες μετά τις κλοπές στις εκκλησίες της Μερόπης και του Παλαιόπυργου. Η διάρρηξη εκκλησιών και εξωκλησιών και η αφαίρεση εικόνων μεγάλης αρχαιολογικής αξίας και οι αρχαιοκαπηλίες που σημειώνονται στην περιοχή είναι θέμα που απασχολεί και προβληματίζει ευρύτερα και ευνοείται από την ελλιπή φύλαξη των χωριών της παραμεθορίου περιοχής. Θα πρέπει να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα ίσως και με την επαναλειτουργία των υπηρεσιών συνοριακής φύλαξης και των στρατιωτικών φυλακίων στην παραμεθόριο περιοχή.

 
Κυκλοφόρησε το 127ο φύλλο της εφημερίδας "ΔΟΛΙΩΤΙΚΑ"
Κυκλοφόρησε το 127o φύλλο της 3μηνιαίας εφημερίδας "ΔΟΛΙΩΤΙΚΑ" (περίοδος Ιούλιος -Σεπτέμβριος 2015),  που εκδίδει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δολού Πωγωνίου Ιωαννίνων. Για να τη διαβάσετε πατήστε εδώ
 
ΔΟΛΙΩΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ 2015
Μια πολύ όμορφη βραδιά πραγματοποιήθηκε την Κυριακή  το βράδυ στις 17 Αυγούστου 2015 στο πανέμορφο χωριό μας το Δολό. Πιο συγκεκριμένα, οι Δολιώτες διοργάνωσαν, όπως κάθε χρόνο, το ετήσιο «ΔΟΛΙΩΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ», που θεωρείται η πιο σημαντική εκδήλωση της χρονιάς.
Ένα αντάμωμα που βοηθά στην διατήρηση της παράδοσης αλλά και στην σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των Δολιωτών. Το πολιτιστικό αυτό γεγονός είναι αφιερωμένο στην παράδοση και τον πολιτισμό μας, στις ρίζες που μας κρατούν δεμένους με τον τόπο μας. Αντάμωσαν χωριανοί και φίλοι του Δολού. Βρέθηκαν εκεί για να ξαναθυμηθούν τα παλιά, αντάμωσαν με φίλους και γνωστούς, ξανάφεραν στη μνήμη τους τα παιδικά τους χρόνια.
Η εκδήλωση είναι φορτωμένη με βιώματα μιας άλλης εποχής. Φίλοι και συγγενείς συναντήθηκαν μετά από καιρό και πάρα πολλά χρόνια. Άνθρωποι που έφυγαν μικροί από το χωριό, ξαναγύρισαν στα πάτρια χώματά τους, εκεί που έκαναν τα πρώτα τους βήματα και συνάντησαν αγαπημένα τους πρόσωπα. Οι  στιγμές ήταν μοναδικές. Η χαρά και η συγκίνηση περίσσευε.
Με δεδομένο τις δύσκολες συγκυρίες που περνά η πατρίδα μας, η εξακολούθηση αναβίωσης της παράδοσης και πολιτιστικής κληρονομιάς αποτελεί βασική προτεραιότητα πόσο μάλλον όταν σ’ αυτήν την προσπάθεια βγαίνουνε μπροστά τα παιδιά μας το μέλλον αυτού του τόπου. Η νεολαία μας, όπως πάντα, είχε την φροντίδα του τραπεζιού, καθώς και το σερβίρισμα του νοστιμότατου (κατά κοινή ομολογία) παραδοσιακού φαγητού (κρέας με πιλάφι), συνεπικουρούμενη από τους μεγαλύτερους στην προετοιμασία των λοιπών εδεσμάτων.
Σημαντικές εξ άλλου ήταν οι προσφορές σε κτηνοτροφικά προϊόντα, των χωριανών μας Φόρη Κωσταρά και Πάνου Κούρου. Πριν αρχίσει το γλέντι, χαιρετισμούς απεύθυναν ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Αθηνών Φοίβος Κουβαράς και ο Πρόεδρος  του Πολιτιστικού Συλλόγου Δολού Ιωαννίνων Γιάννης Μποντίνης. Ακολούθησε η κλήρωση των τυχερών που κερδίσανε τις προσφορές που χορήγησε ο Δημήτρης Χριστινίδης, γαμπρός της Θάλειας Καρβούνη και αφορούσαν για 10 τυχερούς από δύο διανυκτερεύσεις σε 2κλινο δωμάτιο με πρωινό σε 10 ξενοδοχεία σε Σάμο, Χαλκιδική, Κέρκυρα, Σύβοτα Θεσπρωτίας και Αγρίνιο. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Πωγωνίου Στέλιος Κουκουλάρης, ο παπά Φάνης, καθώς επίσης ο πατέρας Αντώνιος μαζί με τα παιδιά της “Κιβωτού του Κόσμου“, που φιλοξενούνται στην Πωγωνιανή και τα οποία συμμετείχαν ενεργά στο χορό. Ακολούθησε χορός μέχρι τις 7 η ώρα το πρωί, με το εξαίρετο συγκρότημα του Κώστα Βέρδη.
Να σημειώσουμε, κατά γενική ομολογία ντόπιων και ξένων, το φετινό γλέντι ήταν το πιο πετυχημένο από κάθε άλλη φορά. Εξάλλου το μαρτυρούν και τα σχετικά βίντεο που ακολουθούν.

Και του χρόνου!

 trapezi_1
 trapezi_2
 horos
Περισσότερες φωτογραφίες στο  http://dolo-gr.blogspot.gr/

Βίντεο 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , 9 , 10 , 11 , 12 , 13 , 14 , 15 , 16 , 17 , 18 , 19 , 20 , 21 , 22 ,23 , 24 

 

 
Το θεατρικό δρώμενο “Η γυναίκα στην ΟΒΙΡΑ”

10 Χρόνια ‘’ΟΒΙΡΑ

Το θεατρικό δρώμενο “Η γυναίκα στην ΟΒΙΡΑ”

Η θεατρική ομάδα της νεολαίας του Δολού συμπλήρωσε 10 χρόνια προσφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα των εκδηλώσεων του καλοκαιριού στο Δολό, παρουσιάζοντας ένα πάρα πολύ πλούσιο και συνάμα αξιόλογο έργο.Το φετινό πολιτιστικό δρώμενο που παρουσίασε είχε θέμα “Η γυναίκα στην Οβίρα”, με σκηνοθετική επιμέλεια (όπως πάντα) από τον ηθοποιό Βασίλη Παπαλαζάρου και τη συμμετοχή της θεατρικής ομάδας “Οβίρα”. Η παρουσίαση έγινε από τη δημοσιογράφο Αγνή Βραβορίτη και επιμέλεια Βασίλη Χρήστου.Παρουσιάστηκαν τρεις ενότητες με αφορμή αντίστοιχες θεατρικές παραστάσεις, που είχαν παρουσιαστεί τα προηγούμενα χρόνια από τη θεατρική ομάδα. Όπως ανέφερε  ο σκηνοθέτης της παράστασης, η πρώτη ενότητα εμπνευσμένη από τον “Πωγωνήσιο Γάμο” (καλοκαίρι 2009) παρουσιάζει τη γυναίκα που έβγαινε από την εφηβεία στην ενηλικίωση, χωρίς να γνωρίζει τον μελλοντικό της σύντροφο. Στη δεύτερη ενότητα που προέρχεται από την θεατρική παράσταση “Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας” (καλοκαίρι 2010), εμφανίζεται η γυναίκα στην Ευρώπη, στην Ανατολή, η γυναίκα του έρωτα. Τέλος στην τρίτη ενότητα, εμπνευσμένη από την παράσταση “Του μισεμού την ώρα” (καλοκαίρι 2011) παρουσιάζεται η μητέρα Ήπειρος με θέμα την ξενιτιά.

Στα βίντεο που ακολουθούν μπορείτε να δείτε την παρουσίαση της παράστασης από την Αγνή Βραβορίτη και τον Βασίλη Παπαλαζάρου και το θεατρικό δρώμενο “Η γυναίκα στην ΟΒΙΡΑ”. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές αφού όλη η προετοιμασία της παράστασης και οι πρόβες έγιναν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, αυτό των διακοπών στο χωριό.

 ovira

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε στο http://dolo-gr.blogspot.gr/

 

 

Δείτε σε βίντεο την εισαγωγή και την παράσταση .

 
Κυκλοφόρησε το 126ο φύλλο της εφημερίδας "ΔΟΛΙΩΤΙΚΑ"
Κυκλοφόρησε το 126o φύλλο της 3μηνιαίας εφημερίδας "ΔΟΛΙΩΤΙΚΑ" (περίοδος Απρίλιος -Ιούνιος 2015),    που εκδίδει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δολού Πωγωνίου Ιωαννίνων. Για να τη διαβάσετε πατήστε εδώ
 
Το πανηγύρι του Αγ. Χριστοφόρου στο Δολό

Στις 9 Μαΐου 2015, γιορτάστηκε με μεγάλη επιτυχία ο εορτασμός του Αγίου Χριστοφόρου, πολιούχου του Δολού. Εν συγκρίσει με προηγούμενες χρονιές, φέτος ήταν μεγαλύτερη η προσέλευση. Σ’ αυτό συνετέλεσε ο πολύ καλός καιρός και η αργία του Σαββάτου.Για όσους δεν γνωρίζουν, το εξωκλήσι βρίσκεται στην κορυφή του βουνού Κουτσόκρανο, σε υψόμετρο 1324 μ. Η ανάβαση που διαρκεί περίπου 1,5 ώρα (με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση ή απόλαυσης της θέας), αποζημιώνει τον επισκέπτη με τη θαυμάσια διαδρομή, μέσα από πλούσια βλάστηση και μεγάλη ποικιλία λουλουδιών, προσφέροντας απεριόριστη θέα, όπως αυτή αποτυπώθηκε στο βίντεο που μπορείτε να δείτε εδώ , το οποίο έχει ληφθεί από το εξωκλήσι του Αγ. Χριστοφόρου. Το μονοπάτι είχε καθαριστεί και είχε σε πολλά σημεία σημάνσεις από τους Ορειβατικούς Συλλόγους Πωγωνίου και Ιωαννίνων, κάνοντας έτσι την πρόσβαση πιο εύκολη. Η μικρή εκκλησία δεν ήταν δυνατόν να χωρέσει όλο τον κόσμο και έτσι οι περισσότεροι έμειναν στο προαύλιο, απολαμβάνοντας τη φύση και τη θέα.Όταν τελείωσε η λειτουργία, έγινε η αρτοκλασία στο προαύλιο της νέου εξωκλησιού.Εκτός του παραδοσιακού λουκουμιού, προσφέρθηκε τσίπουρο με τυριά και πίτες προσφορά του εορτάζοντα Φόρη Κωσταρά. Μετά τη λήψη των αναμνηστικών φωτογραφιών, ακολούθησε η κατάβαση, σε μικρότερο χρόνο βέβαια απ' ότι η ανάβαση. Στην είσοδο του χωριού περίμενε το δημοτικό συγκρότημα του Τάκη Λούκα, με τον Βαγγέλη Ντάκα στο τραγούδι, μαζί με όσους δεν μπόρεσαν να ανέβουν στο εξωκλήσι και όλοι μαζί κατευθυνθήκαμε  στο προαύλιο του καφενείου, όπου στήθηκε ένα μικρό γλέντι. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και το Πολυφωνικό Σύνολο ΧΑΟΝΙΑ, με σολίστ την Αλίκη Γκανά και μαζί με τους δικούς μας Ηλία Κούρο, Βαγγέλη Δάκα, Πάνο Κούρο και Άκη Φωτόπουλο, τραγούδησαν πολυφωνικά τραγούδια, όπως τα γνωρίζουμε καλά στο Δολό.

Περισσότερες φωτογραφίες δείτε στο http://dolo-gr.blogspot.gr/.Τα σχετικά βίντεο : Άποψη από τον Άγ. Χριστόφορο , Αρτοκλασία, Επιστροφή μέρος Α΄, Επιστροφή μέρος Β΄, Δολό 9-5-2015, Χορός 9-5-2015, Το παράπονο του τσοπάνου, Σγουρέ βασιλικέ μου.Τα πολυφωνικά: Μάγια μου’ χεις καμωμένα, Μάρω στο πηγάδι, Μοιρολόι με τον Ηλία Κούρο, Πολυφωνικά.

Δείτε εδώ το πολύ ενδιαφέρον ειδικό αφιέρωμα του epirus tv news, για το πανηγύρι στο Δολό "Μια ξεχωριστή γιορτή στο ξακουστό Δολό Πωγωνίου", με την κάμερα του Λευτέρη Ζαφείρη.

Πανοραμικές φωτογραφίες από τον Αλέξη Γκλαβά εδώ

apopsh

 

anamnhstikh

 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 52 - 68 από 199

Ημερολόγιο

Τρίτη
22
Αυγούστου
Αγαθονίκου, Ανθούσης μάρτυρος, Αθανασίου οσίου

Ο Καιρός στο Δολό

 

Κάντε κλικ εδώ για αναλυτικά 

Χρήστες

Έχουμε 1 επισκέπτη online