Skip to content

Dolo.gr

  • Greek

Καλωσήρθατε στην ιστοσελίδα του Δολού!  

apopsi_hionism_new

Αυτή η ιστοσελίδα αποτελεί πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Δολού Ιωαννίνων και έχει ως στόχο αρχικά την ευρύτερη δυνατή προβολή του χωριού μας, για να συμβάλλουμε με αυτόν τον τρόπο στην προσπάθεια της διάδοσης και προστασίας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Η ιστοσελίδα αποτελεί επίσης και ένα σημείο συνάντησης για όσους αγαπάνε αυτόν τον τόπο και βρίσκονται σε κάθε γωνιά της γης. Το Δολό μας χρειάζεται και το χρειαζόμαστε και εμείς! 

Τα cd του Συλλόγου:

1. Τα Πολυφωνικά ( περισσότερα )

2. Διπλό μουσικό (περισσότερα)

cd_001exofyllo_cd

Το πανηγύρι του Αγ. Χριστοφόρου στο Δολό

Στις 9 Μαΐου 2015, γιορτάστηκε με μεγάλη επιτυχία ο εορτασμός του Αγίου Χριστοφόρου, πολιούχου του Δολού. Εν συγκρίσει με προηγούμενες χρονιές, φέτος ήταν μεγαλύτερη η προσέλευση. Σ’ αυτό συνετέλεσε ο πολύ καλός καιρός και η αργία του Σαββάτου.Για όσους δεν γνωρίζουν, το εξωκλήσι βρίσκεται στην κορυφή του βουνού Κουτσόκρανο, σε υψόμετρο 1324 μ. Η ανάβαση που διαρκεί περίπου 1,5 ώρα (με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση ή απόλαυσης της θέας), αποζημιώνει τον επισκέπτη με τη θαυμάσια διαδρομή, μέσα από πλούσια βλάστηση και μεγάλη ποικιλία λουλουδιών, προσφέροντας απεριόριστη θέα, όπως αυτή αποτυπώθηκε στο βίντεο που μπορείτε να δείτε εδώ , το οποίο έχει ληφθεί από το εξωκλήσι του Αγ. Χριστοφόρου. Το μονοπάτι είχε καθαριστεί και είχε σε πολλά σημεία σημάνσεις από τους Ορειβατικούς Συλλόγους Πωγωνίου και Ιωαννίνων, κάνοντας έτσι την πρόσβαση πιο εύκολη. Η μικρή εκκλησία δεν ήταν δυνατόν να χωρέσει όλο τον κόσμο και έτσι οι περισσότεροι έμειναν στο προαύλιο, απολαμβάνοντας τη φύση και τη θέα.Όταν τελείωσε η λειτουργία, έγινε η αρτοκλασία στο προαύλιο της νέου εξωκλησιού.Εκτός του παραδοσιακού λουκουμιού, προσφέρθηκε τσίπουρο με τυριά και πίτες προσφορά του εορτάζοντα Φόρη Κωσταρά. Μετά τη λήψη των αναμνηστικών φωτογραφιών, ακολούθησε η κατάβαση, σε μικρότερο χρόνο βέβαια απ' ότι η ανάβαση. Στην είσοδο του χωριού περίμενε το δημοτικό συγκρότημα του Τάκη Λούκα, με τον Βαγγέλη Ντάκα στο τραγούδι, μαζί με όσους δεν μπόρεσαν να ανέβουν στο εξωκλήσι και όλοι μαζί κατευθυνθήκαμε  στο προαύλιο του καφενείου, όπου στήθηκε ένα μικρό γλέντι. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και το Πολυφωνικό Σύνολο ΧΑΟΝΙΑ, με σολίστ την Αλίκη Γκανά και μαζί με τους δικούς μας Ηλία Κούρο, Βαγγέλη Δάκα, Πάνο Κούρο και Άκη Φωτόπουλο, τραγούδησαν πολυφωνικά τραγούδια, όπως τα γνωρίζουμε καλά στο Δολό.

Περισσότερες φωτογραφίες δείτε στο http://dolo-gr.blogspot.gr/.Τα σχετικά βίντεο : Άποψη από τον Άγ. Χριστόφορο , Αρτοκλασία, Επιστροφή μέρος Α΄, Επιστροφή μέρος Β΄, Δολό 9-5-2015, Χορός 9-5-2015, Το παράπονο του τσοπάνου, Σγουρέ βασιλικέ μου.Τα πολυφωνικά: Μάγια μου’ χεις καμωμένα, Μάρω στο πηγάδι, Μοιρολόι με τον Ηλία Κούρο, Πολυφωνικά.

Δείτε εδώ το πολύ ενδιαφέρον ειδικό αφιέρωμα του epirus tv news, για το πανηγύρι στο Δολό "Μια ξεχωριστή γιορτή στο ξακουστό Δολό Πωγωνίου", με την κάμερα του Λευτέρη Ζαφείρη.

Πανοραμικές φωτογραφίες από τον Αλέξη Γκλαβά εδώ

apopsh

 

anamnhstikh

 
Πωγώνι: Εαρινό οδοιπορικό στην ελληνοαλβανική μεθόριο

Από το ένθετο «ΤΑΞΙΔΙ» της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ αναδημοσιεύουμε το εαρινό οδοιπορικό  στο Πωγώνι

Θαρρείς και ταξιδεύεις σε άλλη εποχή... Εδώ δεν υπάρχουν πολυτελή θέρετρα ή τουριστικά χωριά που ζωντανεύουν από τους εκδρομείς, αλλά υπέροχοι άνθρωποι, αμόλυντα φυσικά τοπία και παραδοσιακοί οικισμοί. Είτε κοιτάς προς την Ελλάδα είτε  προς την Αλβανία, η φύση αδιάσπαστη απλώνεται μέχρι εκεί που φθάνει το μάτι, σβήνοντας τις διαχωριστικές γραμμές που χωρίζουν τα κράτη και τους λαούς.

 panoramikh_apopsi
 Πανοραμική άποψη του μεθοριακού χωριού Δολό, που έχει χαρακτηριστεί διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός. Στο βάθος ξεχωρίζει ο εντυπωσιακός και χιονισμένος -ακόμη και τον Απρίλη- ορεινός όγκος της Νεμέρτσικας.
 kouvaras_
 Ατενίζοντας το φαράγγι του Κουβαρά που χωρίζει το Δολό από την Πωγωνιανή.
 agios_nikolaos
 Στο Δολό δεσπόζει ο ναός του Αγίου Νικολάου, που κτίσθηκε το 1812. Το καμπαναριό κτίσθηκε το 1833, από τον Πωγωνιανίτη αρχιμάστορα Πασχάλη Ζούνη.
Δείτε όλο το οδοιπορικό στο     http://dolo-gr.blogspot.gr/                                                                                                                                                          

 
Παρουσίαση της ποιητικής Συλλογής του Άγγελου Κούρου

Μια όμορφη ποιητική βραδιά έλαβε χώρα την Τρίτη 14 Απριλίου 2015 στην κατάμεστη αίθουσα του καφέ «Σκάλα» στα Γιάννενα. Αφορμή ήταν η παρουσίαση της πρόσφατης – τρίτης στη σειρά -ποιητικής συλλογής του χωριανού μας ποιητή Άγγελου Κούρου με τίτλο «Κουβαλάμε πάνω μας υδροκυάνιο», από τις εκδόσεις Μελάνι.  Την εκδήλωση παρουσίασε και συντόνισε η χωριανή μας δημοσιογράφος Αγνή Βραβορίτη.  Κύριοι ομιλητές ήταν ο χωριανός μας καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Λάκης Παπαϊωάννου και ο αρχιτέκτονας – συγγραφέας Μιχάλης Αράπογλου. Ποιήματα διάβασαν οι ηθοποιοί  Γιολάντα Καπέρδα και ο Βασίλης Σιάφης. Η βραδιά έκλεισε με απαγγελία ενός ποιήματος από τη συλλογή  από τον ίδιο τον Άγγελο Κούρο, ο οποίος ευχαρίστησε τους προλαλήσαντες και όλους τους παρευρισκομένους που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, όπου να σημειωθεί παρευρέθηκαν και πολλοί χωριανοί μας. Την επιμέλεια της διοργάνωσης και προετοιμασίας είχαν ο Βασίλης και Ορέλια Χρήστου.

Δείτε τα video από την εκδήλωση:Παρουσίαση Αγνής Βραβορίτη , Απαγγελίες Α΄μέρος , Απαγγελίες Β΄μέρος , Λάκης Παπαϊωάννου Α΄μέρος , Λάκης Παπαϊωάννου Β΄μέρος , Μιχάλης Αράπογλου , Άγγελος Κούρος

aggelos
 agnh

panel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

akroates

 

 

 

 

 


Η ομιλία του Μιχάλη Αράπογλου:
Διαβάστε περισσότερα...
 
Κυκλοφόρησε το 125ο φύλλο της εφημερίδας "ΔΟΛΙΩΤΙΚΑ"
Κυκλοφόρησε το 125o φύλλο της 3μηνιαίας εφημερίδας "ΔΟΛΙΩΤΙΚΑ" (περίοδος Ιανουάριος -Μάρτιος 2015),    που εκδίδει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δολού Πωγωνίου Ιωαννίνων. Για να τη διαβάσετε πατήστε εδώ
 
Ο Ηπειρώτης ηθοποιός Βασίλης Παπαλαζάρου μιλά αποκλειστικά στο epilogesmagazines.gr!

papalazarou__doliotes

 

 

 

  

 

 

 

 

 

  Φωτογραφία των συντελεστών παραγωγής με τους Δολιώτες στην πρώτη παράσταση   

Με αφορμή την θεατρική παράσταση στην οποία συμπρωταγωνιστεί στο θέατρο Καμπέρειο, συναντήσαμε τον ταλαντούχο ηθοποιό Βασίλη Παπαλαζάρου και μας μίλησε τόσο για την παράσταση, όσο και για τον ίδιο. Η κουβέντα μας έγινε σε πολύ ευχάριστο κλίμα, μιας και πρόκειται πέρα από έναν πολύ ταλαντούχο και αξιόλογο ηθοποιό, που φαίνεται πως λατρεύει τη δουλειά του και την Ήπειρο, αλλά και για έναν εξαιρετικά ευγενή και μορφωμένο νέο με μεστό λόγο.

 Βασίλη, κατ' αρχήν να σε καλωσορίσουμε στον τόπο καταγωγής σου, στην Ήπειρο. Βρέθηκες στα Γιάννενα για την παράσταση «Στον ίσκιο της θυγατέρας» όπου και συμπρωταγωνιστείς. Τι σε συνδέει με τα Ιωάννινα και την Ήπειρο;

Καλώς σας βρήκα ,είμαι πάρα πολύ χαρούμενος και ιδιαίτερα συγκινημένος που βρίσκομαι στα Γιάννενα με αφορμή την παράσταση (Στον ίσκιο της θυγατέρας) στην οποία συμπρωταγωνιστώ. Επίσης χαίρομαι πάρα πολύ που θα ξανασταθώ στο Καμπέρειο μετά από χρόνια καθώς είχα την ευτυχία να έχω ξανασυνεργαστεί με το ΔΗΠΕΘΙ πριν χρόνια στην παράσταση Νινιάν που έκανα τον Νινιάν. Η Ήπειρος για μένα σηματοδοτεί πολλά πράγματα, είναι οι ρίζες μου, η γη μου, το ησυχαστήριο και ο παραδεισός μου. Είναι η δικιά μου Ελλάδα που όπου πηγαίνω με πληγώνει. Με πληγώνει όταν είμαι στην καρδιά της Αθήνας και ξαφνικά ακούω από κάπου το κλαρίνο του δασκάλου Πέτρου, είναι σαν να ακούω και να βλέπω τα βουνά, τα ποτάμια και την πέτρα της Ηπείρου .Είναι από τα λίγα πράγματα που με κάνουν να κλαίω. Κλαίω κυρίως για την και από την Ήπειρο.

Ποιες είναι οι πιο δυνατές αναμνήσεις από τον τόπο καταγωγής σου;

Κατάγομαι από το Δολό Πωγωνίου. Οι αναμνήσεις μου είναι ο τόπος, οι άνθρωποι, οι προγονοί μου και τα παιδικά μου χρόνια. Πέντε μήνες από την παιδική μου ηλικία εκεί με φίλους και αγαπημένους ανθρώπους. Τα τραγούδια, τα πολυφωνικά, τα βουνά και η πέτρα μου.

Θα επέστρεφες για να ζήσεις μόνιμα εδώ στην επαρχία;

Είναι μία σκέψη που με απασχολεί τον τελευταίο καιρό Αν και η δουλειά μου στην Αθήνα δεν μου αφήνει προς το παρών πολλά τέτοια περιθώρια.

 Η αγαπημένη σου συνήθεια όταν έρχεσαι εδώ;

Να κλείνω τηλέφωνα., pc και να πηγαίνω στον (καφενέ) να συναντήσω τους αγαπημένους μου Δολιώτες. Να διαβάζω κάτω από την βροχή και να κάνω βόλτες στο χωριό σαν να είναι η τελευταία φορά και θέλω να ρουφήξω όλην την ενέργεια του τόπου.                                                                                                             

 

vasilis-papalazarou

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πες μας δυο λόγια για την υπόθεση του έργου και για την ομάδα ''Ονειρόδραμα'' που το σκηνοθετεί την παράσταση «Στον ίσκιο της θυγατέρας».

Η ομάδα Ονειρόδραμα αποτελείται από τέσσερις ηθοποιούς και αγαπημένους μου ανθρώπους τον Γιώργο, την Πέννυ, την Χριστίνα και εμένα. Ο τρόπος που δουλεύουμε κάθε φορά είναι ερευνητικός έχουμε στήσει πολλές παραστάσεις αλλά τον τελευταίο καιρό ερευνούμαι την προφορική μας παράδοση και τους μύθους αυτής. Είναι ένα ανεξάντλητο υλικό με πάρα πολύ ενδιαφέρον . Φέρουμε την παράδοση και τον λόγο ατόφιο αλλά τον τοποθετούμε σε ένα διαφορετικό πεδίο ανάγνωσης. Η παράδοση της Ηπείρου μας έχει απασχολήσει ξανά σε παλιότερη παράσταση ασχολούμασταν με έναν σκληρό μύθο της Ηπείρου και είχαμε ένδυμα την πωγωνήσια ομπόλια στοιχείο της γυναικείας φορεσιάς καθώς και κλαρίνα ηπειρώτικα. Τώρα πάλι με το πολυφωνικό τραγούδι αλλά και ένα σκοτεινό παραμύθι του ΚΑΗΜΟΥ που σηματοδοτεί την μάχη της μητριαρχίας με το νέο καθεστώς αλλά συνάμα και τις πληγές της Ηπείρου. Η θυγατέρα είναι η ΓΥΝΑΙΚΑ ανά τους αιώνες σαν σύμβολο, μητέρα, γυναίκα, μάγισσα. Ερωμένη, κόρη. Εξουσία. Είναι η γυναίκα και όλες τις οι φωτοσκιάσεις μέσα από ένα σύγχρονο πρίσμα. Είναι η γυναίκα υπό την σκιά της.

Ποιον ρόλο υποδύεσαι; Υπάρχουν κοινά στοιχεία με τη ζωή σου;

Η δράση μου είναι διαφορετικά σε κάθε μύθο, όπως και οι άλλοι ηθοποιοί συντελούμαι δράσεις σωματικού θεάτρου και είμαστε ένα ensamble που φέρει την αλήθεια του κείμενου με διάφορα σωματικά και άλλα μέσα. Στοιχεία της ζωή μου μέσα στην παράσταση είναι ο αγώνας να φωτίσω την αλήθεια την απόλυτη καθαρότητα πραγμάτων και εννοιών όπως προκύπτει και από το έργο.

Όνειρο και πραγματικότητα μπορούν να συνυπάρξουν τελικά;

Κάθε άνθρωπος προσπαθεί να κάνει τα όνειρα του πραγματικότητα, πολλές φορές είναι δύσκολο. Όμως πάντα βρίσκεται η χρυσή τομή . Αρκεί να είμαστε ανοιχτοί στο θαύμα. Η παράσταση διέπεται από μια πρωτόγονη μαγεία. Εκεί είναι το νόημα να αντιλαμβανόμαστε την μαγεία και τα μαγικά πράγματα που διέπουν τις ζωές μας. Την ίδια την ζωή, τον έρωτα, τις σχέσεις μας.

 Η παράσταση πραγματεύεται τον άγνωστο και σκοτεινό κόσμο της ενηλικίωσης, τις ανθρώπινες σχέσεις και τις μύχιες σκέψεις και συναισθήματα, θέματα που απασχολούν τον καθένα. Ποια είναι τα μηνύματα που περνάει η παράσταση;

Μέσα από την παράσταση προσπαθούμε να φωτίσουμε την αλήθεια. Όποια είναι αυτή. Τα άγρια ένστικτα να τα αναγνώσουμε και να τα ερμηνεύσουμε. Απλά πράγματα όμως τόσο δύσκολα να τα κατανοήσουμε όπως την ζήλια, τον πόνο ,την βία, την ματαιοδοξία, το σεξ, τον φόνο, το κακό το ίδιο σαν σύμβολο και πεδίο επιρροής ανά τους αιώνες. Να μας δούμε στον καθρέφτη άλλοτε γοητευτικούς και άλλοτε αποκρουστικούς, και να μας αποδεχτούμαι.

 Ποια αφορμή/πρόσωπο/παράσταση σου γέννησε την επιθυμία της υποκριτικής;

Ασχολήθηκα με το θέατρο από ένστικτο με ρωτάς αλλά δεν ξέρω να σου πω ακριβώς. Αγαπάω την τέχνη, την ήπειρο, τους ανθρώπους γιατί έτσι είναι η φύση μου.

 Ποια είναι η πιο ωραία συμβουλή που σου έχουν δώσει;

Να μην αισθάνομαι ενοχές για όλα τα κακά αυτού του μάταιου κόσμου (χαχαχα)

 Αγαπημένο απόφθεγμα;

Ήρθα στον κόσμο για να μοιράζομαι την αγάπη με τους ανθρώπους και όχι το μίσος. Ελεύθερη μετάφραση της Αντιγόνης του Σοφοκλή.

 Έχεις να δώσεις εσύ κάποια συμβουλή στους νέους που θέλουν να ασχοληθούν με την υποκριτική;

Να φέρουν το νέο και την επανάσταση τους στην τέχνη όπως προστάζει το νέο της ηλικίας τους.

Η παράσταση ''Στον ίσκιο της θυγατέρας'' απευθύνεται σε ενήλικες και παιδιά.

Παραστάσεις: Σάββατο, Κυριακή, 4 & 5 Απριλίου στο θέατρο Καμπέρειο Ώρα 21:15

Τιμές εισιτηρίων 10ευρώ [γενική είσοδος], 8 [φοιτητικό]

 


 
Καλή Άνοιξη !

Με λουλούδια από το Κουτσόκρανο ....

 kalh_anoixh

 
Ο Βασίλης Παπαλαζάρου "ΣΤΟΝ ΙΣΚΙΟ ΤΗΣ ΘΥΓΑΤΕΡΑΣ"
Η θεατρική ομάδα "Ονειρόδραμα", στην οποία συμμετέχει ο συγχωριανός μας Βασίλης Παπαλαζάρου, παρουσιάζει σε δύο παραστάσεις το Σάββατο και την Κυριακή 4 & 5 Απριλίου (ώρα 21:15) σε συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων στο θέατρο Καμπέρειο στα Γιάννενα, την παράσταση "Στον ίσκιο της θυγατέρας". Πρόκειται  για μια θεατρική παράσταση που ανέβηκε με επιτυχία τον περασμένο Μάρτιο στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και συντίθεται από επτά παραμύθια : "Ο βασιλιάς των λαών", "η μήτρα των παραμυθιών", "ο καημός", "ο ύπνος", "το κοκόρι", "η τύχη της λωλής", "οι κόρες του παπά". Πολλά από τα δημοφιλή παιδικά παραμύθια μεγάλων συγγραφέων του εξωτερικού ή ανώνυμων ελλήνων (που έχουν επιβιώσει περνώντας από στόμα σε στόμα) έχουν ένα σκοτεινό πυρήνα. Αυτό ακριβώς εξερευνά η ομάδα Ονειρόδραμα, κάνοντας ένα ταξίδι μέσα από την παράσταση "Στον ίσκιο της θυγατέρας" από τον σκοτεινό μας πυρήνα-παρελθόν, στη σύγχρονη πραγματικότητα του τώρα.Ο άγνωστος και σκοτεινός κόσμος της ενηλικίωσης, η λαγνεία, η βία, ο έρωτας, η ζήλια, η εξουσία, η ματαιοδοξία, το ταξίδι της αυτογνωσίας, οι ανθρώπινες σχέσεις και οι μύχιες σκέψεις , είναι ο τόπος συνάντησης επτά παραμυθιών που όπως όλα τα παραμύθια πατούν στο χθες κι ερμηνεύουν το σήμερα  και υποστηρίζουν ότι θα τα καταφέρουμε αρκεί να είμαστε ανοιχτοί στο θαύμα και να εμπιστευόμαστε τους άλλους και τη ζωή. Έτσι οι ιστορίες με αλήθειες μεταμφιεσμένες αλλά αναγνωρίσιμες, μπορούν να αγγίζουν τις καρδιές και να καταλαγιάζουν τους φόβους. Εκτός από τον Βασίλη Παπαλαζάρου, συμμετέχουν οι ηθοποιοί Πέννυ Καλαφατάκη, Γιώργος Μενεδιάτης και η Χριστίνα Μουδάτσου.

Η παράσταση απευθύνεται σε ενήλικες και παιδιά άνω των 12 ετών.

palazarou
 
Η κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Δολού Ιωαννίνων

 pita_2015
 pita

Την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δολού πραγματοποίησε την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Η εκδήλωση έγινε στην καφετέρια “Piazza del Santo”, όπου οι χωριανοί μας συγκεντρωθήκαμε σ’ ένα πολύ ζεστό και οικογενειακό κλίμα. Η προσέλευση ήταν πέραν του αναμενομένου και από τα Γιάννενα και από το Δολό. Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γιάννης Μποντίνης, αφού ευχαρίστησε όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, ευχήθηκε χαρούμενη κι ευτυχισμένη χρονιά. Αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της περσινής χρονιάς του Συλλόγου, καθώς επίσης και στους στόχους της τρέχουσας χρονιάς. Στη συνέχεια κάλεσε τον Δημήτριο Πότση, που έχει διατελέσει για πολλά χρόνια, πρόεδρος του Συλλόγου να κόψει την πίτα. Την πίτα προσέφερε όπως  κάθε χρόνο η συγχωριανή μας Μαρία Μπακόλα, την οποία ευχαριστούμε πολύ.. Το φλουρί, που κέρδισε ο Γιώργος Μποντίνης, αντιπροσώπευε ένα εξαιρετικό λαογραφικό βιβλίο του Αναστάσιου Μηλιώνη και της Στέλλας – Όλγας Μηλιώνη από το Περιστέρι (Μέγγουλη) Πωγωνίου με τίτλο “Όταν το στάρι φύτρωνε στις πέτρες”, που αναφέρεται στα ήθη και έθιμα του Πωγωνίου.vivvlio

 Συγχαρητήρια σε όλους τους  παρόντες, πρωταγωνιστές και μη και ευχόμαστε τέτοιες ευχάριστες συνάξεις να γίνονται συχνά πέρα από το έθιμο.

Περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση στο http://dolo-gr.blogspot.gr/

 

 
Κυκλοφόρησε το 124ο φύλλο της εφημερίδας "ΔΟΛΙΩΤΙΚΑ"
Κυκλοφόρησε το 124o φύλλο της 3μηνιαίας εφημερίδας "ΔΟΛΙΩΤΙΚΑ" (περίοδος Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2014), που εκδίδει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δολού Πωγωνίου Ιωαννίνων. Για να τη διαβάσετε πατήστε εδώ.
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 52 - 68 από 191

Ημερολόγιο

Δευτέρα
26
Ιουνίου
Δαυΐδ Θεσσαλονίκης, Ανθίωνος οσίων, Ιωάννου επισκόπου Γοτθίας

Ο Καιρός στο Δολό

 

Κάντε κλικ εδώ για αναλυτικά 

Χρήστες

Έχουμε 1 επισκέπτη online