Skip to content

Dolo.gr

  • Greek

Καλωσήρθατε στην ιστοσελίδα του Δολού!  

dolo_anoixi

Αυτή η ιστοσελίδα αποτελεί πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Δολού Ιωαννίνων και έχει ως στόχο αρχικά την ευρύτερη δυνατή προβολή του χωριού μας, για να συμβάλλουμε με αυτόν τον τρόπο στην προσπάθεια της διάδοσης και προστασίας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Η ιστοσελίδα αποτελεί επίσης και ένα σημείο συνάντησης για όσους αγαπάνε αυτόν τον τόπο και βρίσκονται σε κάθε γωνιά της γης. Το Δολό μας χρειάζεται και το χρειαζόμαστε και εμείς! 

Τα cd του Συλλόγου:

1. Τα Πολυφωνικά ( περισσότερα )

2. Διπλό μουσικό (περισσότερα)

cd_001exofyllo_cd

Η Πωγωνιανή τίμησε δύο από τα πιο δραστήρια τέκνα της

vraveysi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Με μια απλή και ταπεινή, αλλά και ζεστή τελετή πραγματοποιήθηκε προχθές η βράβευση των Κων/νου Κωστούλα και Νίκου Υφαντή (και οι δύο από ετών τακτικοί συνεργάτες του «Π.Λ») στην Πωγωνιανή από τον φιλεκπαιδευτικό Λαογραφικό Πολιτιστικό Σύλλογό της  «Η Πρόοδος». Η βράβευση έγινε στο Γυμνάσιο Πωγωνιανής, σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα που φιλοξενεί τα έργα των Σταυροσκιαδιτών καλλιτεχνών Γιάννη και Νίκου Κολέφα.
Τη σύλληψη της ιδέας και στη συνέχεια την πραγματοποίηση της βράβευσης είχε ο Φιλεκπαιδευτικός Σύλλογος Πωγωνιανής ο οποίος συμπλήρωσε 90 χρόνια από της ιδρύσεώς του, με πλούσια και σημαντική δράση όπως αναφέρθηκε από τους βραβευθέντες στη συνέχεια.
Σκοπός της βράβευσης ήταν να τιμηθεί η προσφορά των βραβευθέντων και η ενασχόλησή τους με την ιστορία, τον πολιτισμό, τα ήθη και έθιμα του Πωγωνίου (Άνω και Κάτω), για τα οποία διέθεσαν μεγάλο και πολύτιμο χρόνο της ζωής τους και με πολλές συνέπειες, για την τέλεση αυτού του σκοπού.
Οι χαιρετισμοί
Χαιρετισμό απεύθυναν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Γ. Καψάλης και ο Δήμαρχος Πωγωνίου, Κων. Καψάλης ενώ τη σκιαγράφηση έκανε και στο πλούσιο βιογραφικό τους αναφέρθηκε ο εκπαιδευτικός κ. Νίκος Θεοδοσίου. Παρών στην εκδήλωση και ο γνωστός Ηπειρώτης Σχολάρχης Ελευθέριος Γείτονας, ιδρυτής των ομώνυμων ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων στη Βάρη Αττικής. Μετά την παραλαβή της ειδικής πλακέτας που τους απονεμήθηκε, οι βραβευθέντες με τη σειρά τους αναφέρθηκαν στην προσφορά τους για την καταγραφή της ιστορίας, του πολιτισμού καθώς, τα ήθη και τα έθιμα στον χώρο που λέγεται Πωγώνι.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης στους παρευρισκόμενους προσφέρθηκαν κατά το έθιμο, λουκούμι και το παραδοσιακό τοπικό τσίπουρο, δείγμα καλής φιλοξενίας.
Το συντονισμό της όλης εκδήλωσης είχε ο Πρόεδρος του Συλλόγου, ο θωρακοχειρουργός  κ. Περικλής Τόμος.
Συγχαρητήρια γι’ αυτήν τους την εκδήλωση, ενώ για τους Κων. Κωστούλα και Νίκο Υφαντή τα καλά λόγια ακούστηκαν πολλές φορές μέσα στην αίθουσα.
 

Από τον «Πρωινό Λόγο»

Περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο δείτε στο http://vostiniotis.blogspot.gr/

 
Ο εορτασμός του Αγ. Νικολάου στο Δολό
Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014 του Αγίου Νικολάου, γιορτάζει η εκκλησία του χωριού μας! Λόγω όμως της γνωστής έλλειψης  εφημερίου του χωριού, μετά την συνταξιοδότηση του παπά- Βασίλη, η τελετή της θείας λειτουργίας και εν συνεχεία της αρτοκλασίας, έγινε την επόμενη μέρα Κυριακή  από τον παπά-Φάνη της ενορίας της Πωγωνιανής.  Ευχάριστη έκπληξη ήταν η παρουσία των παιδιών της «Κιβωτού του Κόσμου» του παραρτήματος Πωγωνιανής, που παρευρέθηκαν στη λειτουργία, χαρίζοντάς μας έτσι ένα τόνο αισιοδοξίας και ελπίδας.

Με την ευκαιρία αυτή άνοιξε και το καφενείο και δόθηκε η ευκαιρία για μια νέα συνάντηση των χωριανών, μέσα στη ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε στο καφενείο, μαζί με τα παιδιά της «Κιβωτού».  Προσφέρθηκε το παραδοσιακό λουκούμι και εκλεκτά εδέσματα και γλυκά φτιαγμένα από τις Δολιώτισσες, συνοδευόμενα από εκλεκτό τσίπουρο και κρασί. Την παράσταση έκλεψαν ο Βαγγέλης Δάκας, η Χρύσα Τζιόβα και ο Ηλίας Κούρος, που τραγούδησαν μερικά πολυφωνικά τραγούδια, με το τοπικό χρώμα που αυτοί ξέρουν. Εκτός από τις φωτογραφίες, μπορείτε να δείτε και τα παρακάτω βίντεο, των οποίων η λήψη έγινε με φωτογραφική μηχανή και έτσι το αποτέλεσμα δεν είναι το αναμενόμενο.

 

Και του χρόνου!

 proavlio kafeneio_1 
 kafeneio_3  kafeneio_2a
 polifoniko  kivotos

Βίντεο: "Τώρα τα πουλιά",  "Τι κακό'κανα ο καημένος", "Από πέρα απ' το ποτάμι" 

 
ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

2.       ΔΟΛΙΩΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ 2014

Περισσότερες φωτογραφίες  και όλα τα βίντεο από την ποιητική βραδιά και το "ΔΟΛΙΩΤΙΚΟ ΑΝΥΑΜΩΜΑ" 2014 στο  http://dolo-gr.blogspot.gr/

 

Το Αντάμωμα των Απανταχού Δολιωτών, είναι πλέον ένας θεσμός που έχει καθιερωθεί στην συνείδηση όλων μας και που πραγματοποιείται κάθε χρόνο το καλοκαίρι στις 17 Αυγούστου, στο χωριό μας. Έτσι και φέτος συνεχίζουμε την παράδοση των τελευταίων ετών και ανταμώσαμε και πάλι την Κυριακή 17 Αυγούστου 2014 , στο όμορφο χωριό μας, γίναμε όλοι μια παρέα, γλεντήσαμε και χορέψαμε! 

 

Το ΔΟΛΙΩΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ βοηθά στην διατήρηση της παράδοσης αλλά και στην σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των Δολιωτών. Το καλοκαιρινό Αντάμωμα, που έχει γίνει θεσμός για το Δολό, συγκέντρωσε, όπως κατέγραψε η κάμερα πολλούς κατοίκους τόσο του χωριού όσο και εκείνων που διαμένουν σε άλλες πόλεις της Ελλάδας αλλά και από το εξωτερικό.

trapezi_1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

trapezi_2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τη βραδιά άνοιξε με τον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Δολού Βαγγέλης Δάκας, που καλωσόρισε και ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους χωριανούς αλλά και επισκέπτες και φίλους του χωριού, που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Αθηνών Φοίβος Κουβαράς, αναφέροντας τα εξής:

«Και φέτος η ανθοστολισμένη Καστανιά περήφανη περίμενε τους ξενιτεμένους Δολιώτες και φίλους να διασκεδάσουν και να χορέψουν κάτω από τον ίσκιο της, χέρι χέρι σαν στεφάνι.

Έτσι, πριν από σχεδόν πενήντα χρόνια, οι νιοι και νιες του Δολού χέρι με χέρι ξεκίνησαν το συνεχές ταξίδι διατήρησης της παράδοσης, της ερασιτεχνικής δράσης του αλληλοσεβασμού αλλά και το ετήσιο Αντάμωμα γύρω από την εκκλησία μας, στη σύγχρονη εποχή, μεταφέροντας κάθε τόσο τη σκυτάλη στις νέες γενιές, στους εκάστοτε νέους της ξενιτιάς σαν μια Κιβωτό Αγάπης για το χωριό μας.

Αυτό  μας γεμίζει αισιοδοξία για το μέλλον. Είθε αυτή η εθελοντική δράση να  επεκταθεί και για άλλες ανάγκες του χωριού.

Εμείς οι εκπρόσωποι της Αδελφότητας Αθηνών, ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Ιωαννίνων, ο Γεωργοδασικός Σύλλογος του Δολού και η Αδελφότητα της Αμερικής, ως Συλλογικοί φορείς, είμαστε πρόθυμοι να συντονίσουμε και να ενισχύσουμε τις δράσεις  αυτές αλλά και τις τρέχουσες ανάγκες του χωριού μας που προκύπτουν.

Είμαστε χαρούμενοι που είναι δίπλα μας η αειθαλής πρόεδρος της Αδελφότητας Αμερικής, η Ανθούλα Ζέρβα οι οποία μας μεταφέρει τους χαιρετισμούς των Δολιωτών της Αμερικής που παρά το πέρας της ηλικίας των θα ήθελαν να είναι σήμερα δίπλα μας, αλλά και τον πρόεδρο των Ηπειρωτών της Ν. Μάκρης κ. Ευάγγελο Φωτόπουλο

Είμαι πολύ χαρούμενος επίσης που θα είναι δίπλα μας τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου, αυτές οι νέες ψυχές θα φέρουν την ελπίδα, τα όνειρα, τις προσδοκίες που έχει κάθε νέος για μια καλύτερη κοινωνία στο Πωγώνι αλλά και στη χώρα μας.

Παράλληλα θέλω να ευχαριστήσω εκ μέρους των διοργανωτών όλους εσάς που παρευρεθήκατε και σήμερα στο τραπέζι μας.

Το Μοιρολόι που ακολουθεί, το αφιερώνουμε, σε όλους όσους έφυγαν και φέτος απο κοντά μας και μας αγναντεύουν εκεί πάνω από το Κουτσόκρανο.

Είμαι σίγουρος πως χαίρονται που μαζευόμαστε κάτω από τον ίσκιο της καστανιάς χέρι χέρι σαν στεφάνι.

Καλή συνέχεια σε όλους».

 

kouvaras

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

organa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολούθησε το σερβίρισμα, από την νεολαία, του νοστιμότατου (κατά κοινή ομολογία) παραδοσιακού φαγητού (κρέας με πιλάφι), συνοδευόμενο από τις σαλάτες, γαλοτύρι και φέτα,. Να σημειωθεί ότι χορηγοί του τραπεζιού ήταν, ως συνήθως, ο Φόρης Κωσταράς (προσφέροντας 2 προβατίνες και τη φέτα) και ο Πάνος Κούρος (προβατίνα και το ψωμί), τους οποίους και ευχαριστούμε. Δεν πρέπει να παραλείψουμε και να ευχαριστήσουμε και όλους όσους συνέβαλαν στη διοργάνωση αυτής της όμορφης εκδήλωσης, προσφέροντας εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, τη νεολαία κυρίως αλλά και τους μεγαλύτερης ηλικίας, που κατάφεραν να παρουσιάσουν μια εξαιρετική πολιτιστική εκδήλωση, αποδεικνύοντας  πως η παράδοση πρέπει να διατηρείται και να προωθείται σε κάθε ευκαιρία.

proetoimasia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

proetoimasia_apo_neolaia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σ’ αυτό συντέλεσε και η ζωντανή παραδοσιακή μουσική με τους δεξιοτέχνες του είδους, Κλαρίνο: Κώστας Βέρδης, Βιολί: Γιάννης Νίνης, Λαούτο: Μιχάλης Βέρδης, Ντέφι: Βαγγέλης Βέρδης και στο τραγούδι ο δικός μας Βαγγέλης Δάκας, που ήταν η πρώτη του συμμετοχή με το συγκρότημα του Κώστα Βέρδη, στο χωριό μας και ευχόμαστε να συνεχιστεί και στο μέλλον. Το εκπληκτικό αυτό μουσικό σύνολο και το κέφι των χορευτών ανέβασαν το θερμόμετρο του κεφιού στα ύψη μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Άλλωστε, τι είναι το Αντάμωμα; είναι ο θησαυρός της Παράδοσης που εποπτεύει τη ζωή μας, μας θυμίζει ποιοι είμαστε και μας εμποδίζει να ξεχάσουμε αλλά και να τα χάσουμε...

 

Και του χρόνου!!

 

horos_1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

teleytaios_horos

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε τα βίντεο από όλη την εκδήλωση που έγινε την Κυριακή 17 Αυγούστου 2014 στο Δολό.

Βίντεο 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , , 7 , 8 , 9 , 10 , 11, 12 , 13 , 14 , 15 , 16, 17, 18, 19 , 20.

 

1.       Ποιητική βραδιά

panel poihtes 
Το Σάββατο 16 Αυγούστου 2014, πραγματοποιήθηκε στο Δολό ποιητική βραδιά, αφιερωμένη στους δύο Δολιώτες ποιητές Ελένη Καλαγκιά και Άγγελο Κούρο, με την ευκαιρία της κυκλοφορίας των νέων τους ποιητικών συλλογών. Η Ελένη Καλαγκιά, κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις "Οσελότος" την τέταρτη ποιητική συλλογή με τίτλο "Σε χωρητικότητα ολίγων στροφών". Μέχρι σήμερα έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές με τίτλο: "Ερωτώ ....Η εντελέχεια του έρωτα", "Ερωτώ ....Όνειρα άλικα" και "Του Φθινοπώρου η πικρή καντάδα".Ο Άγγελος Κούρος μετά τις δύο επιτυχημένες εκδόσεις των ποιητικών συλλογών "οι κόφτες" και "ο δρόμος για το καλοκαίρι", κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις "Μελάνι" την τρίτη ποιητική του συλλογή με τίτλο "Κουβαλάμε πάνω μας υδροκυάνιο".Η εκδήλωση που στήθηκε σε ένα πρωτόγνωρο χώρο για εκδηλώσεις, δίπλα από την εκκλησία,, δίνοντας ρομαντική χροιά με το λυκόφως και τον χαμηλό φωτισμό των λυχναριών, παρουσίασε και συντόνισε η χωριανή μας δημοσιογράφος Αγνή Βραβορίτη λέγοντας:

"Αγαπητοί χωριανοί και φίλοι του Δολού. Κάτω από το Αυγουστιάτικο φεγγάρι, με το δροσερό αεράκι να μας μεταφέρει όλες τις μυρωδιές του χωριού μας, δίπλα από την εκκλησία μας, συναχθήκαμε εδώ απόψε για να μυηθούμε στα μυστικά της ποίησης μέσα από τα ποιήματα της Ελένης Καλαγκιά και του Άγγελου Κούρου.

Η Ελένη Καλαγκιά ξεκίνησε να γράφει στίχους για τραγούδια και ποιήματα από το 2000. Φέτος μας παρουσιάζει την τέταρτη ποιητική συλλογή "Σε χωρητικότητα ολίγων στροφών". Έχουν προηγηθεί οι συλλογές "Ερωτώ ....Η εντελέχεια του έρωτα" το 2009, "Ερωτώ ....Όνειρα άλικα" το 2009 και  "Του Φθινοπώρου η πικρή καντάδα" το 2013.

Για τη συλλογή αυτή στον πρόλογό του ο λογοτέχνης Αλέκος Πούλος γράφει μεταξύ άλλων: « Η ποίηση της συλλογής εκφράζεται με εικόνες και αισθήματα που συγκροτούν και δίνουν μια ζωντανή παράσταση της καθημερινότητας, έχουν μια αισθητική ενότητα και απλότητα της εικόνας που θέλει να εκφράσει η ποιήτρια, η οποία με τους στοίχους της στρατεύει την συνείδηση της, προσπαθεί να την δώσει στον αναγνώστη με ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ξεκινώντας από ιδέες που ανεβαίνουν σαν ζωντανές μορφές, γεννώντας πάγο που βάζει σημάδια στην πορεία των κοινωνικών δυνάμεων που οδηγούν τη ζωή προς το φως γιατί πια δεν πιστεύουν σε διαλόγους. Στην νέα της ποιητική συλλογή "Σε χωρητικότητα ολίγων στροφών" η Ελένη Καλαγκιά μας στροφιλίζει στις αιτίες που σήμερα ασφυκτιούν όπως γράφει και η ίδια. Η ποίησή της είναι ρεαλιστική, αφού οι στροφές των ποιημάτων της περιγράφουν το ζοφερό σήμερα με ένα όμως μεγάλο – ΟΧΙ – μην σκοτώσετε την χώρα μου. Δεν λείπει βέβαια ο λυρισμός και η ευαισθησία της που την διακρίνει άλλωστε η ομιλητική σιωπή των  ματιών της, το ξεκάθαρο βλέμμα της και μυαλό της, δίνοντας έτσι μέσα από τα ποιήματά της και την δύναμη της ζωής αλλά και την απάντηση πως μιας και επιμένουμε με ζήλο περισσό ας λάβουνε υπόψη τους τα στιβαρά μας πόδια».

Στην δεύτερη ενότητα της συλλογής – ποιήματα ερωτικά – και σε ένα στίχο της αναρωτιέται και η ίδια:                                   

Έρωτας – ζωή;                                      

Έρωτας – εξάρτηση;           

Η μήπως ανάγκη υπέρβασης του εαυτού;

Σ’ ευχαριστούμε Ελένη

 

theates_1   

"Κουβαλάμε πάνω μας υδροκυάνιο", η τρίτη ποιητική συλλογή του Άγγελου Κούρου, το 2014, με έργο εξωφύλλου από την Μυρτώ Χρήστου. Το 2008 "οι κόφτες" και "ο δρόμος για το καλοκαίρι" το 2012. Την νέα ποιητική συλλογή ο Άγγελος Κούρος την αφιερώνει στο Πωγωνήσιο στίχο «Σταφύλι μου κολλούν τα χείλη μου». Στις στροφές των ποιημάτων του όμως περιπλέκει το γλυκό σταφύλι με το πικρό υδροκυάνιο και μας επαναφέρει στην πραγματικότητα που την γνωρίζει καλά ο Άγγελος και μας προσγειώνει και εμάς σ’ αυτή. «Κανείς δεν κρύφτηκε για πάντα από την αλήθεια του» γράφει σε ένα στίχο του ο Άγγελος και αυτό τον προσδιορίζει μέσα από τα ποιήματά του και αποκαλύπτει τις αλήθειες του για τη ζωή, τον έρωτα. Δεν φοβάται να αντιμετωπίσει και να καταγράψει ότι συμβαίνει γύρω του. Γιατί αγγίζουν τις ευαίσθητες χορδές του και το κοφτερό μυαλό του. Ατενίζει την ζωή με το ευθυτενές βλέμμα του, αφουγκράζεται τις σκέψεις των διπλανών, τις καταγράφει, τις επεξεργάζεται και κάνοντας τον Μικρό απολογισμό του γράφει:

οι μέρες πέφτουν μέσα μου

σαν κέρματα

σε χαλασμένο μηχάνημα

το βράδυ

τις επιστρέφω ατόφιες
 

 

Συγχαρητήρια Άγγελε

 

 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε διαβάζοντας ποιήματα, από τις ποιητικές συλλογές, εκτός από τους δύο ποιητές και οι: Χαρά Παγούνη, Μαίρη Φωτοπούλου, Ηλιάνα Καψοκόλη, Νίκος Πορίκης, Δώρα Κούρου.  Βίντεο από την εκδήλωση μπορείτε να δείτε εδώ.

theates_2

 

 

 
Κυκλοφόρησε το 122ο φύλλο της εφημερίδας "ΔΟΛΙΩΤΙΚΑ"

Κυκλοφόρησε το 122ό φύλλο της 3μηνιαίας εφημερίδας "ΔΟΛΙΩΤΙΚΑ" (περίοδος Απρίλιος - Ιούνιος), που εκδίδει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δολού Πωγωνίου Ιωαννίνων. Για να τη διαβάσετε πατήστε εδώ.

 
Η νέα ποιητική συλλογή της Ελένης Καλαγκιά

Η χωριανή μας Ελένη Καλαγκιά, κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις "Οσελότος" την τέταρτη ποιητική συλλογή με τίτλο " Σε χωρητικότητα ολίγων στροφών". Μέχρι σήμερα έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές με τίτλο: "Ερωτώ ....Η εντελέχεια του έρωτα", "Ερωτώ ....Όνειρα άλικα" και "Του Φθινοπώρου η πικρή καντάδα" που σημείωσαν επιτυχία. Συγχαρητήρια στη Λένα που πρόσφατα έγινε παμψηφεί και μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών.

Ευχόμαστε στη Λένα επιτυχίες και για την νέα της συλλογή.

se_choritikotita_oligon_strofonΈνα δείγμα από τη νέα συλλογή

"ΤΙ ΚΙ ΑΝ...":


Τι κι αν το σώμα μας ο χρόνος ακουμπάει
Κι ο ήλιος γέρνει στον ορίζοντα μακριά 
                              Δεν έχει πάψει η ψυχή μας ν' αγαπάει
Και να προσμένει μια καλύτερη ζαριά

Τι κι αν μας φόβισαν χιλιάδες τρικυμίες
Και μύρια σύννεφα στον κρύο ουρανό
Ξανά η θάλασσα γεννά επιθυμίες
Κι ελκύει το βλέμμα μας το χρώμα γαλανό

Τι κι αν προδόθηκαν τα τόσα όνειρά μας
Κι οι ερινύες μας βάρυναν την πνοή
Εμείς απλώνουμε και πάλι τα φτερά μας
Σ' αυτό το πέταγμα που λέγεται ζωή.

 
Κυκλοφόρησε η νέα ποιητική συλλογή του Άγγελου Κούρου

Μετά τις δύο επιτυχημένες εκδόσεις των ποιητικών συλλογών "οι κόφτες" και "ο δρόμος για το καλοκαίρι", ο χωριανός μας Άγγελος Κούρος κυκλοφόρησε την τρίτη ποιητική του συλλογή με τίτλο "Κουβαλάμε πάνω μας υδροκυάνιο", από τις εκδόσεις "Μελάνι".

Ευχόμαστε στον Άγγελο καλή επιτυχία στη νέα έκδοση.

kouros_aggelos

 
Του Αγίου Χριστοφόρου στο Δολό

9 Μαίου 2014 στο Δολό, γιορτάζει ο προστάτης Άγιος Χριστόφορος, στην κορυφή του Κουτσόκρανου. Λίγος κόσμος φέτος, αλλά από όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο, Άρτα, Βίτσα και βέβαια Πωγωνιανή κ.α.) , χωριανοί και φίλοι του χωριού. Ο καιρός ήταν ευνοικός για την εξόρμηση και η φύση ήταν στις δόξες της. Ο εορτάζων Φόρης, όπως πάντα κέρασε τους εκλεκτούς του μαζέδες, από τα γνήσια βιολογικά προϊόντα που παράγει, συνοδεία του τσίπουρου και κρασιού του. Είχε προηγηθεί η αρτοκλασία και το πατροπαράδοτο λουκούμι. Η απουσία του μουσικού συγκροτήματος δεν επηρέασε την μέχρι αργά το απόγευμα παραμονή των επισκεπτών στο καφενείο. Και του χρόνου !!

 anoixi_sto_dolo
 anoiji
περισσότερο φωτορεπορτάζ  http://dolo-gr.blogspot.gr/2014/05/blog-post_842.html

 
Η εκδήλωση για την ενίσχυση της "ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ"

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, την Κυριακή 4 Μαΐου 2014, η εκδήλωση φιλανθρωπικού χαρακτήρα για την ενίσχυση της "ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ", που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δολού Πωγωνίου Ιωαννίνων, με συνδιοργανωτές το Δήμο Πωγωνίου και τον Φιλεκπαιδευτικό Εκπολιτιστικό και Λαογραφικό Σύλλογο Πωγωνιανής.

Δείτε αναλυτικό ρεπορτάζ με φωτογραφίες και βίντεο από την εκδήλωση   http://dolo-gr.blogspot.gr/

plateia_1

 
Προσκλητήριο Αγάπης και Αλληλεγγύης για την ενίσχυση της "ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ" Πωγωνιανής

poster_50x70_kivwtos_tou_kosmoy  d9a183829f38d26cb4fb9bca40460921_xl 

 Την Κυριακή 4 Μαΐου 2014 και ώρα 12.00 μ η εκδήλωση φιλανθρωπικού χαρακτήρα για την ενίσχυση της "ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ" Πωγωνιανής, που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δολού, ο Δήμος Καλπακίου και ο Φιλεκπαιδευτικός Εκπολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Πωγωνιανής, στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

Α) ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ: 
 - Κων/νος Καψάλης, Δήμαρχος Δήμου Πωγωνίου 
- Πατήρ Αντώνιος, ιδρυτής της "ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ  ΚΟΣΜΟΥ"
- Ευθύμιος Ταμβακολόγος, Αντιπρόεδρος του Φιλεκπαιδευτικού Εκπολιτιστικού και   Λαογραφικού Συλλόγου Πωγωνιανής    
- Ομιλία του  Γιάννη Μποντίνη, Προέδρου  του Πολιτιστικού Συλλόγου Δολού Πωγωνίου 
Β) ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Τραγουδούν:Δημήτρης Υφαντής, Βαγγέλης Δάκας, Κώστας Βέρδης, ΝίκοςΔάσκαλος, Γιώργος Πατσούρας,  
-  Κώστας Βέρδης (κομπανία): Μοιρολόι
- "ΗΝΟΡΟ" (Πολυφωνικό συγκρότημα) : Φίλοι καλώς ορίσατε
Δημήτρης Υφαντής : Τώρα τα πουλιά, Απάνω στην τριανταφυλλιά,  Μαργούδι, Καίγομαι και σιγολιώνω                
 -   Χορευτικό συγκρότημα Δήμου Πωγωνίου:  Ρεμπάπ – Γκάιντα Δολιώτικη, Μπεράτι, Κοντούλα Λεμονιά                         
 -  "ΗΝΟΡΟ" : Όλες οι χώρες και χωριά  
-  Χορευτικό συγκρότημα Ανθούπολης:  Μπουλονάσενα, Καλονυχτιά,   Φράξια με γυρίσματα                                    
-"ΤΣΟΥΝΑΜΙ" (Πωγωνήσιο νεανικό μουσικό συγκρότημα): Πωγωνήσια
 - Τραγούδι από τα παιδιά της "Κιβωτού του Κόσμου" 
- Βαγγέλης Δάκας με το "ΗΝΟΡΟ" : Τι κακό έκανα ο καημένος
-  Χορευτικό συγκρότημα Λούτσας : Τρυγώνα, Πέπελη, Ποιος είδε ήλιο το βραδιό, Μαργιόλα, Γυρίσματα  μπατζίτικα            
 -  Κώστας Βέρδης (κομπανία): Ποτ πουρί
 -  Δεροπολίτισα    

                                              ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ

 Μουσικό συγκρότημα Κώστα Βέρδη

Κώστας Βέρδης  κλαρίνο

Γιάννης Νίνης  Βιολί

Μιχάλης Βέρδης  Λαούτο

Βαγγέλης Βέρδης  Ντέφι

Στέφανος Βέρδης  Βιολί 

Πωγωνήσιο νεανικό μουσικό συγκρότημα "ΤΣΟΥΝΑΜΙ"

Βασίλης Δάκας Κλαρίνο

Ανδρέας Ρούσσης Λαούτο

Σπύρος Γκογιάννος Ντέφι

 Πολυφωνικό συγκρότημα "ΗΝΟΡΟ"

Κώστας Λώλης,

Παναγιώτης Τέλλης,

Φωτεινή Κοτσιάφτη,

Δημήτρης Δριστιλιάρης,

Παναγιώτα Μπισέλα,

Κοσμάς Καφτάνης,

Βασιλική Ευθυμίου,

Κονδυλένια Κούτη,

Βλάσης Παπαδημητρίου 

  
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 69 - 85 από 199

Ημερολόγιο

Τρίτη
22
Αυγούστου
Αγαθονίκου, Ανθούσης μάρτυρος, Αθανασίου οσίου

Ο Καιρός στο Δολό

 

Κάντε κλικ εδώ για αναλυτικά 

Χρήστες

Έχουμε 1 επισκέπτη online